Disney Prinsessor: Askungens drömhus

Av i i Recensioner, 3 Mer

Disney Prinsessor: Askungens drömhus

Det ska bli bal på slottet. Vem ska ordna dekorationer, inbjudningskort med mera? Askungen, vem annars? Fast du måste hjälpa till.

En bal på slottet är det mest underbara man kan tänka sig. Du får i uppgift av Askungen att fixa till allt. Och när du är färdig väntar en överraskning.

De olika speldelarna finns i tre hus – bageriet, tryckeriet samt blomsteraffären. Dessutom får du givetvis besöka prinsens underbara slott. I bageriet bakar och dekorerar du tårtan. På tryckeriet designar du inbjudningskorten och i blomsteraffären väljer du vilka blomsterarrangemang du vill ha.

Alla spelmoment i Askungens drömhus är i princip likadana. Du väljer en av sex saker. Det kan vara utseende på girlanger, typ av sigill på inbjudningskorten, typ av tårta, musik till balen med mera. Vissa saker såsom inbjudningskortet kan skrivas ut på en skrivare.

Överlag tycker jag att utvecklarna lyckats göra ett barnvänligt spel som passar alldeles utmärkt till målgruppen – tjejer i förskoleåldern. Eftersom man i princip gör samma sak i alla spelets delar behövs egentligen ingen närmare förklaring, men för säkerhets skull förklarar den goda fen allt på ett vänligt och bra sätt. Även otåliga barn får lyssna på denna hjälp, oavsett om dom vill eller ej, eftersom hjälpen inte går att stänga av.

En rolig grej är att de pratglada mössen dyker upp lite här och där. Du får till och med inreda en liten festplats åt dessa gullepluttar.

Omdöme: Allt är verkligen sockersött i Askungens drömhus. Spelet är verkligen anpassat för förskolebarn. Att se Askungen dansa med prinsen är verkligen vackert. Jag tycker dock att spelet är för magert, eftersom man gör på samma sätt i samtliga spelmoment. Mer variation hade verkligen inte skadat.

Det Bra

  • Urgulligt.
  • Mössen är bäst!
  • Bra anpassat till förskoletjejer.

Det Dåliga

  • Samma moment i alla spelets delar.
  • Ganska tunt.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi