Donkey Konga 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Donkey Konga 2

Djungeltrummorna dunkar ikapp med tonerna av bland annat Runaway Train, Predictable och La Bamba.

I oktober 2004 recenserade jag förtjust Nintendos nya trumspel Donkey Konga. Trummorna gick varma då mina barn blev överförtjusta. Nu, ungefär ett halvår senare dyker redan uppföljaren upp. Är det fortfarande lika kul? Har Nintendo lyckats förnya spelserien?

I ärlighetens namn är jag nog inte den som borde stå först att testa musikspel. Min taktkänsla är inte den bästa, men jag tycker det är kul även om jag ständigt gör bort mig. Dessutom har jag god hjälp av mina ivriga barn.

I grunden är Donkey Konga 2 ganska likt ettan. Du spelar med hjälp av Nintendos specialtrummor. Har du inga trummor och inte vill köpa sådana så går det även med handkontrollen, men då tycker jag att vitsen med spelet i stort gått förlorat.

Precis som i andra musikspel åker olikfärgade ikoner över skärmen. Du ska då trumma på ena eller båda trummorna, eller klappa i takt med musiken. Ju taktfastare du spelar, ju mer pengar får du. Pengarna använder du till att låsa upp nya låtar och bonusmaterial.

Bland bonusmaterialet finns ett par småspel varav det ena dessvärre inte är speciellt roande. Att rensa bort klossar som faller ner på en spelplan genom att trumma eller klappa på rätt sätt är dock ett trevligt spel, speciellt om man har en kompis att utmana.

I spelet finns totalt 33 låtar att trumma till. Det är hyfsat stor spridning på musikstilarna även om popmusiken dominerar. Förutom pop finns även följande genrer representerade: rock, dance, disco, latino, klassisk samt tv-spels soundtrack.

Omdöme: Donkey Konga 2 bjuder inte på mycket nytt jämfört med ettan. Däremot är musikutbudet riktigt trevligt och varierande. Helt klart ett underhållande spel, men om du redan har ettan kanske du ska tänka en gång extra före köp.

Låtlistan i Donkey Konga 2

Pop

All Star
I’m A Slave 4 U
Losing My Religion
Are You Ready For Love?
Trouble
Boombastic
Shiny Happy People
Sidewalks
Runaway Train
Don’t Let Me Get Me
Breakfast At Tiffany’s
Enjoy The Silence

Rock

Drive
Predictable
I Don’t Want To Know (If You Don’t Want Me)
Mansize Rooster
Pumping On Your Stereo
I Just Wanna Live

Dance

Contact

Disco

Jungle Boogie
That’s The Way (I Like It)

Latin

La Bamba
Don’t Let Me Be Misunderstood
La Cucaracha

Klassisk

Havanaise
Trepak
William Tell Overture
Eine Kleine Nachtmusik

Tv-spels soundtrack

Green Greens (Kirby Theme)
Super Mario Bros. 3 Theme
Donkey Konga 2 Theme
Pokémon Main Theme
Mute City Theme (F-Zero)

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi