Dora Utforskaren: Djuräventyr

Av i i Recensioner, 2 Mer

Dora Utforskaren: Djuräventyr

Dora från TV4 och Nickelodeon är tillbaka och det är ett riktigt bra barnspel med samma röster som i TV-serien. Matte med mera stimuleras på ett uppfinningsrikt spelsätt.

Precis som i första Dora spelet så gäller det att lösa problem på ett lekfullt sätt. Spelet följer samma upplägg och är dessutom helt på svenska – samma röster som i TV-serien dessutom!

Följ med Dora, apan Boots och Diego (Doras kusin) på deras otroliga resa där de möter olika sorters djur! Diego upplyser oss om att det precis varit en stor storm och vi måste hjälpa alla djuren. Vem ber vi om hjälp? Jo, Kartan. Uppdragen sker alla i regnskogen och du ska hjälpa Dora med att återförena djurbarn med sina mammor, ta fotografier till din anteckningsbok och åka vattenskidor med en rosa delfin.

Glöm inte att samla på dig ”stjärnorna” som dyker upp under spelets gång, du klickar på dem och dem flyger ner i ryggsäckens stjärnficka. Dessa använder du till att lära dig räkna både på svenska och engelska. När ett uppdrag är slutfört dyker en liten söt insektsorkester upp och spelar en melodi för dig. I anteckningsboken kan du även sjunga och dansa med Dora och hennes vänner och det är riktigt medryckande.

Ett uppfinningsrikt spelsätt som stimulerar förskolekunskaper som matte, logiskt tänkande och enkla engelska ord. Programmet lär barnen även musikkunskaper samt fysisk koordination. Grafiken finns inget att anmärka på utan det är precis som i TV-serien. Kartan med de sju olika platserna som finns är enkelt upplagd och utmaningarna är uppdelade i tre olika svårighetsgrader. Perfekt för en knatte som är vetgirig, det borde dock vara fler utmaningar då spelet tar slut lite väl fort. Det finns även en hemvistskapare där du kan placera ut Dora, djur och växter hur du vill och sedan skriva ut dem på din skrivare. Så vad väntar vi på? Kom igen – Let´s go!

Det Bra

  • Matteaktiviteter på både svenska och engelska.
  • En liten jukebox där du kan välja dina favoriter från Dora världen.
  • 3 olika svårighetgrader.
  • Alla pratar svenska och samma röster som i TV-serien.

Det Dåliga

  • För få uppdrag och kort speltid
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi