Dracula Twins

Av i i Recensioner, 2 Mer

Dracula Twins

Draculas tvillingbarn, Drac och Dracana, tvingas in i ett äventyr där jakten på sin far är viktigare än allt annat.

Greve Dracula har kidnappats av en vampyrjägare, Doktor Livslust. Denna avskyvärda doktor planerar att använda grevens blod till ett livselixir. Greve Draculas två tvillingbarn, Drac och Dracana tar nu upp jakten.

Dracula Twins är ett typiskt plattformsspel med mycket skuttande och dödande av diverse fiender. Det finns två spelbara figurer, de båda tvillingarna med lite olika rörelser. Det finns emellertid stora likheter mellan Drac och Dracana rörelseschema och vapen. Båda har ett grundvapen som sedan byggs på med magiska vapen. Sedan har vi alla fiender såsom zombies och flygande dödskallar.

Spelaren rör sig hela tiden i två dimensioner trots att själva miljön är tredimensionell. Spelmiljön är riktigt enkel, men samtidigt snygg. Det märks att utvecklarna lagt kraft på just grafiken. Bakgrunden kan ses som lite skrämmande för de yngsta, det är ju trots allt Dracula, men jag tycker dock att utvecklarna hittat en bra medelväg så att spelet varken blir för skrämmande eller löjligt fromt.

Eftersom Dracula Twins är utvecklat av svenska Legendo är hela spelet på svenska vilket givetvis är ett stort plus. Så borde det vara för alla barnspel. Spelet innehåller en hel del tips, vilket förenklar spelandet betydligt. Är barnet inte spelkunnigt behövs dock en förälder som läser tipsen. Det hade verkligen förenklat betydligt om även menyerna varit muntliga.

De barn som vill att det ska kittla lite extra i maggropen kan förslagsvis spela Dracula Twins, ett plattformsspel med värme och med en dos skräck – inte för mycket och inte för lite. Det låga priset (i dagsläget 179:-) gör spelet prisvärt.

Det Bra

  • Härlig grafik
  • Passar många åldersgrupper
  • Bra familjespel
  • Lågt pris

Det Dåliga

  • Kontrollen är enkel, men fungerar inte fullt ut
  • Ganska kort speltid
  • Enbart skriftliga tips
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi