Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3

Av i i Recensioner, 2 Mer

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3

Vem känner inte till Dragon Ball? Vem vet inte vad en Kame-hame-ha är? Vem vet inte varför Son Goku har en svans? Ja, om du är en av dom som absolut inte vet borde du nog inte skaffa detta spel, det är nämligen så att detta spel är en av dom största fan servicen som jag någonsin har sett! Spelet, olikt dennes tre föregångare, har en gigantisk lista med karaktärer och ett mindre pjåkigt storyupplägg. Detta har däremot mördat det lilla innehåll den kunde ha haft.

Som sagt så finns det många karaktärer. Då menar jag inte många som i många-av-dom-som-har-varit-med-i-serien-med-superkrafter, utan då menar jag många, som i nästan alla som någonsin har visats upp i Dragon Ball, även om dom är värdelösa, eller en bakgrundsfigur. Detta låter ju visserligen som en våt dröm för vilken Dragon Ball-fanatiker som helst, men sorgligt nog finns det en nackdel… Dom har ungefär samma attacker, allihopa! Det känns så ytligt att min kompis, en hårdkokt Dragon Ball-läsare sedan födseln, nästan förstörde min Playstationkontroll av ren frustration. Det är som att ta Mortal Kombat och ta bort alla dom smaskiga fatalities och byta ut dom mot en pixelruta som täcker halva skärmen. Uselt! Säger jag bara.

Sedan kommer man till storyn, en av dom få sakerna som jag tyckte var välbyggt i detta spel. Det är nämligen så att storyn var den svagaste sidan i alla dom föregående spelen, tack vare att spelskaparna har verkat baserat upplägget på en brainstorm som var gjord av 10-åringar.

Första spelet (Budokai) saknade mycket, men var däremot ett klockrent fightingspel. Sedan kom tvåan som rent av var usel – dom använde för tusan ett brädspel för att skrida fram handlingen! Allt som allt så är alla dom misstagen förlåtna, detta spel innehåller ett skönt upplägg då man skrider fram igenom en värld i jakt efter drakkulor och där man möter fiender helt plötsligt, som i ett gammalt Pokémonspel.

Spelet är förklätt i en charmig tecknad utstyrsel. Det tillrättavisar dock inte alla fel i spelet, men det är i alla fall ett någorlunda ögongodis. Visserligen är spelet kul, och unikt, men det blir tröttsamt efter ett tag, det är som om spelskaparna gav upp halvvägs och lät karaktärerna få slumpmässiga attacker. Om man verkligen behöver ett Dragon Ball-spel till en fest eller respektive Animékonvent, kanske man borde investera i ett av dom föregående spelen.

Det Bra

  • Mumsig grafik
  • Trevlig musik
  • Mycket att låsa upp

Det Dåliga

  • Repetitivt
  • Så många gubbar, så lite värde!
  • Så få attacker
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi