Drawn to Life

Av i i Recensioner, 2 Mer

Drawn to Life

Handlingen samt karaktärerna är något som spelskapare är riktigt petnoga med att detaljera intill perfektion. Detta gäller dock inte för Drawn to Life. Här får du som spelare bestämma hur världen och huvudkaraktären ska se ut. Drawn to Life är ett sockersött spel helt utan våldsamheter där man har en så stor användning av kreativitet som inte har skådats sedan the Sims kom ut.

Drawn to Life handlar om en liten sockersöt värld där mystiska saker har börjat hända. Mörkret närmar sig och invånarna har förlorat tron om din existens (jaa, du är en gudalik varelse). Alla har slutat tro på dig förutom en liten tjej (eller honkatt…) Nu är det din plikt att skapa en budbärare och sedan rensa ut mörkret från världen som en gång lyste så ljust.

Eftersom de flesta som kommer att köpa detta spel kommer vara barn inom 7-10-årsåldern så har Nintendo inte tagit användning av någon avancerad vokabulär eller en djup och sensmoralisk handling. Spelet har istället ganska mycket gott mot ont, ljus mot mörker. Det är även svårt att säga precis vilket genre detta spel tillhör. Det börjar som ett typiskt japanskt rollspel, men sedan går det över till ett plattformspel i 2D, jag antar att man endast använder rollspelsperspektivet som ett sätt att föra handlingen framåt då spelet är nästan helt fritt från mellanscener och filmer.

Kontrollerna är självklart simpla tack vare den innovativa touch screenen som DS:en har. Med hjälp av touch screenen kan man rita sina karaktärer utan några hinder och samtidigt kontrollera sin karaktär utan några som helst krångel, det betyder alltså att barnen slipper komma och fråga dig efter varenda översättning på kontrollerna i instruktionsboken!

Drawn to Life är faktiskt ett unikt spel. Man får verkligen designa sina egna föremål, fordon, karaktärer och ibland bakgrunder. Det är kreativt, kul och fantasifullt! Den perfekta presenten för alla som har barnasinnet i behåll! Gamla och unga!

Det Bra

  • Kreativt
  • Unikt
  • Simpelt

Det Dåliga

  • Kort, kunde ha haft flera spelmoment
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi