Dual Pen Sports

Av i i Recensioner, 2 Mer

Dual Pen Sports

I Dual Pen Sports till Nintendo 3DS håller du en pekpenna i vardera handen. Nu tillhör jag den grupp människor som enbart försetts med två händer.

Därför måste jag ha ett bord eller en annan plan yta att placera konsolen på. Med andra ord, portabiliteten är inte den bästa när man tvingas hålla sig nära ett bord.

Sporterna är som följer: baseball, boxning, basket, bågskytte, fotboll, flygskärm samt skidor. Man använder som sagt två pekpennor, en på vardera sidan av konsolen. Kontrollen fungerar riktigt bra men man blir uppbunden till att ha en yta att lägga konsolen på. I boxning kan man exempelvis slå en höger- eller vänsterkrok genom att röra pennorna på olika sätt. Man kan också blockera motståndarens slag.

Tyvärr känner inte Nintendo 3DS av om man pekar med två pennor samtidigt mot skärmen utan man måste omväxlande använda höger respektive vänster penna. Använder man båda pennorna samtidigt riskerar man att vissa rörelser ignoreras.

Samtliga sporter finns i två varianter, dels en rankningsmatch och dels en poängmatch. I rankningsmatcherna får man hela tiden möta motståndare med ungefär lika många poäng som en själv, vilket gör att motståndet blir lite svårare allt eftersom man spelar. I poängmatcher gäller det att få så höga poäng som möjligt och toppresultaten sparas i highscorelistan.

Den tredimensionella grafiken är visserligen fin, men den känns mest som en gimmick då 3D-funktionen inte tillför speciellt mycket till själva spelandet.

Det Bra

  • Kontrollen fungerar bra
  • Fin 3D-grafik

Det Dåliga

  • Man blir uppbunden till ett bord
  • Man kan inte använda båda pennorna samtidigt
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi