Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures

Med slangbellan skjuter Edd ner en skylt. Den knockar en stackars pojke. Hans honungsburk slås sönder och lockar till sig de bin som blockerar din väg.

Det här var ett bra exempel på vad The Mis-Edventures går ut på. Du bjuds nämligen på en hel del problemlösning. Men, bara lugn, problemen är enkla och dessutom markeras lämpliga mål på skärmen. Det gör att även de yngre skolbarnen kan spela.

Ed, Edd n Eddy som nu blivit spel är från början en tecknad serie på Cartoon Network. Du har befälet över tre busiga grabbar som älskar godis, men är skräckslagna för att bli kyssta av några av kvarterets tjejer. Spelet är fullpsäckat med en fånig humor som går hem hos många smågrabbar.

Spelets tre huvudpersoner, med de finurliga namnen Ed, Edd och Eddy, har alla lite olika förmågor. Det måste du utnyttja för att lösa problemen du ställs inför. Du styr en av killarna i taget. De övriga följer med. Med ett enkelt knapptryck växlar du sedan mellan gossarna.

Ed, som går på ett lustigt sätt med ryggen bakåtböjd, är stor och stark. Han kan lyfta upp saker och kasta iväg dom. Om hans kompisar knuffar på honom stormar han iväg och slår sönder allt bräckligt som kommer i hans väg.

Edd är däremot en spinkig typ som istället lever på sin smarthet. Han pillar på det mesta och kan göra allt från att dyrka upp lås till att laga traktorer. Med hjälp av kompisarna, som bildar en trampolin, kan han hoppa högt. Dessutom har han sin ovärderliga slangbella som kommer väl till pass.

Eddy ser riktigt lömsk ut, vilket han också är. Han ser sig själv som ledaren och hjärnan bakom gänget. Han springer runt och kastar stinkbomber som gör fienden förstenade. Med hjälp av sina två kompisar kan han bilda ett torn och på så sätt nå högre upp. Han kan dessutom gå på tunna plankor, vilket hans fega polare inte vågar.

Till en början var The Mis-Edventures ganska enformigt. Efter ett tag ökade dock variationen något samtidigt som spelet blev något svårare. Problemlösning är emellertid en viktig komponent under hela spelet. I den roligaste banan gällde det att smyga sig förbi gängets kompisar utan att de såg killarna. Tyvärr var det alldeles för lite av den varan.

Spelet liknar en tecknad serie, vilket har skapats med en teknik som kallas cel-shading. Skillnaden mot tecknade episoder är ändå uppenbar. Grafik känns fattig och är på gränsen till ful, speciellt Eddy, som inte alls är lika stilfull som i de tecknade mellanepisoderna.

Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures riktar sig till unga grabbar. Min son, som är 11 år, tyckte han var för stor för spelet och kallade det urtråkigt. En sjuåring tror jag emellertid får ganska bra behållning av Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures då problemen trots allt ger en hyfsat stor, men inte för stor, utmaning.

Det Bra

  • Tre karaktärer med olika förmågor
  • Det roligaste var att smyga
  • Mycket problemlösning

Det Dåliga

  • Ekorrarna, jag blir tokig på dessa ekorrar som biter sig fast vid benen
  • Tjatig musik
  • Näst intill ful grafik
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi