Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures

Tre grabbar, en stark, en smart och en egocentrisk, ska du få till att samarbeta i jakten på ”jawbreakers”.

Ed, Edd och Eddy är tre kompisar i en populär tecknad serie på Cartoon Network. Serien riktar sig främst till pojkar i åldern 6-11 år. Midway har nu tagit karaktärerna från serien och skapat ett spel för såväl PC, PS2 som GBA. Jag har testat GBA-versionen och återkommer senare med PS2-versionen.

I spelet kontrollerar du en valfri pojke. Övriga två följer automatiskt med. Eftersom de tre pojkarna har olika egenskaper måste du växla mellan dom under spelets gång. Ed är exempelvis stark och kan flytta hundkojor och annat. Han kan även ta sig fram likt en virvelvind och förstöra allt i sin väg.

Edd är däremot smart och händig på slangbellan och kan bland annat stänga av vattenkranar och fälla upp parasoller. Eddy är en ganska egocentrisk grabb som gärna vill vara gruppens ledare. Han kastar mer än gärna stinkbomber mot hundar och andra djur.

Till vissa uppgifter krävs att de tre grabbarna samarbetar. Med Edd längst fram kan du, med ett knapptryck, skapa en sorts trampolin där Ed och Eddy hjälper Edd att hoppa högre. Med Eddy kan du istället skapa ett torn av de tre grabbarna och kan på så sätt nå saker högt upp.

Under spelets gång träffar du flera av grabbarnas vänner som gärna pratar med dig. Det blir en hel del pratbubblor som många barn inte kommer att förstå speciellt mycket av, då texten är på engelska. För själva spelandet har dock dessa konversationer ingen avgörande roll. Visserligen får man olika uppdrag, men dom går bra att utföra även om man inte förstår engelska.

Spelet är upplagt som ett traditionellt sidscrollande plattformsspel där du som spelare tar dig igenom en bana från vänster till höger. Eftersom de olika karaktärerna har olika egenskaper krävs att man växlar mellan de olika figurerna vid ett flertal tillfällen.

Det är just detta moment som ger Ed, Edd n Eddy: The Mis-Edventures liv och räddar spelet från haveri. Tack vare att man styr tre grabbar blir spelet hyfsat omväxlande och en trevlig spelupplevelse för främst yngre skolbarn. Spelet är mycket enkelt och de olika kontrollpunkterna kommer ganska tätt. Därför passar Ed, Edd n Eddy bra även till den som inte är speciellt van att spela.

Det Bra

  • De tre grabbarna är sköna.
  • Man måste växla mellan grabbarna.

Det Dåliga

  • Musiken är hemskt enerverande.
  • Spelet har inte översatts till svenska.
  • Enbart en svårighetsgrad, vilket gör att spelet kan bli för enkelt för vana spelare.
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi