Elias: Operation Lugnvik

Av i i Recensioner, 2 Mer

Elias: Operation Lugnvik

Är du med på lite båtfärder med den lilla båten Elias? Oavsett väder tvingas han ut och utföra mängder av uppdrag.

Skepp ohoj, följ med den lilla räddningsbåten Elias på massa spännande uppdrag.
Du skall hjälpa Elias att genomföra tio olika uppdrag, bland annat kappkörning, bogsering, räddning av båtar i olika knipor med mera. Ibland även under tuffa väderförhållanden. Elias har sin hemmahamn i Lugnvik där han får reda på vad han skall göra.

Spelet har även ett specialuppdrag som går ut på att man skall samla in 100 livbojar som ligger och guppar i havet runt Lugnvik. Detta uppdrag visar sig vara lite svårt att klara av då havet är väldigt stort och bojarna små. När man har fått ett uppdrag så får man hjälp av en kompass som visar vart man skall åka för att ta sig till uppdraget. Väl där så får man tydliga instruktioner över vad man skall göra för att klara uppdraget.

Det första man får lära sig i spelet är hur man styr Elias genom att köra omkring lite innan man beger sig till Lugnvik och det första uppdraget. Att styra Elias är inte alltför svårt då man styr med piltangenterna, mellanslags- och ctrl-tangenten. Med dessa tangenter så kan Elias svänga, hoppa och får även en extra fart framåt.

För att ta sig framåt på kartan och uppdragslistan så använder du dig av ytterligare två tangenter. Den enkla styrningen gör att även de mindre barnen lär sig ganska fort hur man tar sig fram i Elias värld.

Grafiken i spelet är lite snedvriden då vattnet är spektakulärt snyggt, men allt annat håller inte riktigt samma klass. Spelutvecklarna hade gärna fått lagt lite mindre ”krut” på grafiken och satsat på några fler uppdrag. Manualen finns inte i pappersformat utan bara på skivan, vilket är en liten nackdel. Spelet ger annars ett gediget och väl genomarbetat intryck utan några buggar. Barnen får även med sig lite säkerhetstips inför varje start av spelet vilket är positivt.

Det Bra

  • Lättstyrt
  • Tydliga instruktioner
  • Inga buggar
  • Säkerhetstips till barnen

Det Dåliga

  • Manualen bara på CD:n
  • Grafiken
  • Specialuppdraget
  • Lite väl höga prestandakrav på datorn
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi