Emma at the Farm

Av i i Recensioner, 2 Mer

Emma at the Farm

Emma hälsar på hos sin morbror på hans bondgård. Här träffar hon hönan Teresa som är orolig för sina kycklingar. En räv lär ju smyga omkring runt gården. Emma kan prata med gårdens alla djur och hon får hjälpa till med olika sysslor på gården. Djuren i stallet behöver mat. Grönsakslandet måste vattnas. Tomaterna är färdiga att skördas med mera.

Emma at the Farm är helt på svenska, men alla dialoger förs genom textrutor. Eftersom spelet riktar sig till små barn som oftast inte har lärt sig läsa kan jag rekommendera att ni sätter er ner förälder och barn tillsammans. Då kan ni få en trevlig stund ihop. Emma at the Farm är emellertid ett ganska kort spel – ni hinner spela igenom det på mindre än en timme. Om ni sitter tillsammans så tror jag att barnet gärna spelar igenom spelet mer än en gång. Dessutom låser man upp fyra korta bonusspel under spelets gång.

Spelet är riktigt gulligt med söt grafik och trevliga minispel. Minispelen är mycket korta och så enkla att ett förskolebarn kan spela dom. Spelen går ofta ut på att flytta saker med pekpinnen. Exempelvis ska man mata djuren genom att dra rätt mat till rätt djur och klä en fågelskrämma.

Några av de andra minispelen är lite svårare. I ett ska barnet plocka fyra fina, solmogna tomater. De gröna tomaterna och de dåliga får man däremot inte ta. I ett par minispel ska man använda mikrofonen. Exempelvis får man plocka maskrosor och blåsa bort de paraplyliknande frökapslarna.

Emma at the Farm är en trevlig bekantskap. Spelet är enkelt och helt på svenska. Det bästa är om du som förälder ser spelet som en interaktiv sagobok där du läser och barnet spelar de små minispelen. Jag tror inte att barnen har lika stor glädje av spelet om de spelar ensamma på grund av textdialogerna. Spelet är emellertid lite väl kort. Man skulle gärna vilja ha möjligheten att spela om minispelen fler gånger efter varandra och med stegrande svårighetsgrad.

Det Bra

  • Svenska
  • Enkelt
  • Gulligt

Det Dåliga

  • Som vuxen bör man sitta med och läsa texten
  • Väl kort
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi