Everquest II: All-In-One Pack

Av i i Recensioner, 2 Mer

Everquest II: All-In-One Pack

Jag anlände till onda staden Freeport per båt och skulle just starta mitt nya liv. Staden är en typisk hamnstad och lukten av död fisk trängde sig in i mina näsborrar. Jag stod kvar på båten en stund och beskådade omgivningen. I horisonten såg jag den fjolliga staden Quenyos, staden som Freeport var i krig med. Som en nykläckt skuggryttare ville jag lära mig allt om hur man hanterar svärd och hur man kan sänka sina fiender från avstånd, men det visade sig svårare än vad jag trodde. Jag hade nämligen väldigt lite pengar och jag var rädd att jag inte skulle överleva dagen, som tur var så kryllar den onda staden Freeport med lådor med pengar och uppdragsgivare så det problemet blåste snabbt bort.

På alla screenshots och alla bilder på everquest.com så ser allt ut som om dom har blivit direkt tagna från The Elder Scrolls IV: Oblivion eller ett liknande spel men sanningen, den är mycket grymmare… När jag såg screenshotsen för första gången så fick jag genast en tanke om att Everquest var ett mörkare World of Warcraft, mest för att grafiken inte såg ut som den glada grafiken i wow och att alla yrken hade mycket mörkare titlar än World of Warcraft, som till exempel Shadowknight.

Efter den plågsamt långa installationsprocessen och efter den fyra timmars långa uppdateringen var jag redo att köra. Jag satte igång spelet med en stor förväntan och varje sekund som gick på laddningsskärmen kändes som en evighet. Men så kom det stora ögonblicket, med ett pling så kom jag in i världen, till en liten ö som kan jämföras med ”rook” på kultspelet Tibia och jag hade aldrig blivit så desillusionerad i hela mitt liv. Allt såg dåligt ut, till och med min karaktär. Jag gjorde det som vilken annan spelare skulle ha gjort och tog upp options skärmen… Jag höjde allt till max och efter en lång väntetid var jag redo att köra igen. Hade grafiken blivit bättre? Svar: Ja men det såg fortfarande ut som något taget från ett Nintendo 64 spel. Skäms, Sony!

Hur kan man förklara ljudet på Everquest? Dom där episka låtarna från World of Warcraft, som till exempel spelas upp vid Valley of Heroes eller bara den vid inlogningsskärmen är inte med och det enda som finns kvar är några enstaka loops som spelas så fort man går in i battle mode. Snacka om ironiskt… Sony som är känt för att ha bra ljudkvalité på deras hårdvaror har lika bra ljud på Everquest som en Walkman från 80-talet.

Det finns många raser, många yrken och inte för lite vapen men detta är bara hälften av ingredienserna man behöver för att göra ett lyckad online rollspel.

Det Bra

  • Storleken mellan raserna, den minsta är ratongas som är som små råttor och den största är ogres (troll) som är nästa lika stora som hus!
  • Vissa npcs har röster! (Alltså ljud och inte bara text)

Det Dåliga

  • Flabbiga animationer
  • Dåliga spells
  • Sony vill att man betalar 249 kr per månad om man vill ha 100% av spelet!
  • Dåligt questupplägg
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi