Everybody´s Golf 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Everybody´s Golf 2

Everbody´s golf är ett klassikt avancera-inom-din-sport-spel. Du börjar som nybörjare, spelar banor och turneringar och avancerar. Varje bana ska klaras av på par (rekommenderat antal slag) för att man ska få poäng och ju färre slag desto mer poäng. Hamnar man i något hinder, som t.ex. en bunker får man minuspoäng och håller man sig hela tiden på fairway så blir det plus. Spelet använder sig inte av handikappsystemet utan när du avancerar märker du det på din styrka, spin eller liknande. Du kan också spela till dig nya kläder och attiraljer som du sedan kan använda.

Golfspelarna tillhör den tecknade, något japanska, genren och de brukar uttrycka sin ilska vid t.ex. bogey (ett slag över par) genom en animerad besvikelsedans. Ganska irriterande efter ett tag, speciellt som man inte vill bli påmind om sina tillkortakommanden. (inte för att jag nååågonsin slog över par alltså…) Även den övriga grafiken är tecknad och söt fast ganska platt. Musiken bara är. Jag varken stör mig eller imponeras. Inte heller har jag någonsin kommit på mig själv att nynna låten efter att ha spelat en stund vilket jag brukar göra. Ganska platt den också med andra ord.

Jag brukar kunna tycka att golfspel är kul. Det är lagom tempo, precision och teknik. Tyvärr är det ganska mycket jag stör mig på i Everybody´s Golf 2. Först och främst så gör utvecklarna det alldeles för lätt, jag får inte tänka någonting. För det första så får jag inte själv byta klubba. Den bästa väljs automatiskt åt mig, likaså föreslås en spelriktning. Att spelriktningen väljs gör väl inte så mycket men det faktum att jag kan ta mig igenom en hel bana bara genom att acceptera alla val och bara trycka på en enda knapp gör att jag rätt fort tröttnar.

Knappen jag talar om är ”x” som vid ett första tryck tickar upp åt vänster där jag ska försöka träffa maxpunkten för ett så långt slag som möjligt. Sedan fortsätter mätaren åt höger igen och nu ska man försöka träffa utgångspunkten så nära som möjligt. Närheten anger hur rakt jag slår. Ett gammalt koncept som fungerar helt ok.

När man puttar behöver man bara tajma in styrkan i slaget, inte riktningen. Dock så är bollen nu mycket känsligare för lutningen i marken och vindhastigheten. Det är vindhastigheten som på riktigt får mig att ledsna. Det verkar vara riktig orkan ibland för bollen blåser längre än vad jag puttar.

Everybody’s Golf 2 är ett helt ok golfspel men det är lite för lätt för att helt falla mig i smaken. Hade inte alla val varit serverade på silverfat så hade jag nog blivit mer fängslad och gett det ett högre betyg, men nu får det nöja sig med en sexa.

Det Bra

  • Att få till ett dunderslag

Det Dåliga

  • Puttningen
  • Alla val är gjorda åt mig
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi