Everybodys Golf

Av i i Recensioner, 2 Mer

Everybodys Golf

Everybody’s Golf, sällan har ett namn på ett spel varit mer träffande. Everybody’s Golf är för alla, oavsett om man älskar golf eller inte.

Bland golfspelen är Tiger Woods från EA Sports herre på täppan. Det är dock så finessrikt att det kan vara lite svårt för en nybörjare att ta till sig spelet. Everybody’s Golf är däremot ett spel som man definitivt inte måste vara golfdiggare för att gilla. Det är bara att sätta igång att spela.

Trots att Everybody’s Golf är så enkelt att lära sig bjuder spelet på ganska mycket mer än bara nybörjargolf. Spelupplägget är enkelt. Börja med att rikta in bollen i sidled. Välj klubba efter hur långt du vill slå. Din caddie föreslår en klubba som i de flesta fall fungerar alldeles utmärkt. Glöm nu inte att kolla vinden. Du kan nämligen behöva korrigera slaget för vindriktning och styrka.

Nästa steg är själva svingen som är utomordentligt enkel. Tryck på en knapp och en mätare startar. Tryck en gång till och du slår iväg bollen. Ju längre mätaren är, desto längre blir slaget. Resten kan du låta spelet sköta automatiskt åt dig. Om du vill kan du dock kontrollera slaget mer i detalj genom att exempelvis välja vilken typ av spin bollen ska ha.

Uppe på green blir det svårare. Det är här som de flesta hål avgörs. Det gäller att läsa greenens lutning och sedan anpassa såväl puttens riktning som hårdhet. Det är svårt till en början, men efter ett tag märker man att närspelet faktiskt är riktigt bra utformat.

Nu är det inte bara den härliga kontrollen som tilltalar mig. Nej, det är även den fantastiska atmosfär som spelet bjuder på. Spelarna är sköna, mangainspirerade tjejer och killar som är riktigt charmerande, precis som resten av spelet. Likaså är banorna riktigt, riktigt bra. Du som har stora krav på ett golfspel kanske finner de första banorna alltför lätta.

Everybody’s Golf bjuder på mycket av allt, inte enbart spelglädje. Här finns mängder av banor i härliga landskap, många utmaningar, flera spelare, och sist men inte minst en mängd grejer att samla på. Här finns kläder, klubbor och bollar i en, till synes, aldrig sinande ström.

Jag har letat svagheter i Everybody’s Golf men har dock inte funnit någon allvarlig sådan. Det går inte ens att klaga på fysiken. Jo, möjligen en lustig detalj – om en boll tar mark framför en bunker händer det ganska ofta att bollen rullar rakt igenom bunkern, nästan som om det vore gräs. Det är dock en pytteliten detalj.

Omdöme: Everybody’s Golf är det klart roligaste golfspel jag spelat. Det är ett spel för alla, förutom möjligen den mest inbitne Tiger Woods-spelaren. Roligt, charmigt, lättspelat och omfattande, det är Everybody’s Golf i ett nötskal.

Det Bra

  • Spelkänslan.
  • Passar alla från nybörjaren till den lite mer avancerade spelaren.
  • Omfattande.

Det Dåliga

  • Det finns inte mycket negativt att säga om Everybody’s Golf. Dock är det lite lustigt att bollen kan rulla rakt igenom en bunker som om det vore gräs.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi