Excite Truck

Av i i Recensioner, 2 Mer

Excite Truck

Om du letar efter ett crazy bilspel så finner du det i Excite Truck. Utvecklaren har ett passande namn – Monster. Visserligen är det inte monster trucks du rattar utan pickups, jeepar och strandbilar (firefly) som du kör. Banorna är inte direkt några formel 1-banor. Nej, det är så långt ifrån sådana man kan komma. Här finns enorma hopp, lömska hinder, vatten och mycket annat. På dessa ska du sedan köra dina bilar vilka känns som riktiga vrålåk.

Till en början studsade bilarna runt lite som dom ville. Efter ett tag lärde jag mig dock styrningen ganska hyfsat. Det är riktigt kul att använda Wii:s rörelsekänsliga kontroll, men man uppnår inte samma precision som hos en vanlig kontroll. Det är möjligt att det är en vanesak.

Styrningen är i princip enkel. I praktiken något svårare att behärska. Man håller kontrollen (den fyrkantiga) på tvären. Genom att tippa ändarna uppåt respektive nedåt styr man. Man kan sedan tippa bilen uppåt och nedåt genom att vrida kontrollen. Knapparna 1 samt 2 används för broms respektive gas. Slutligen används styrkorset för att ge boost.

Genom att utföra diverse trick utmed banan får man extra poäng. Tricken innebär i praktiken att man ska köra så vårdslöst som möjligt. Air innebär exempelvis att man ska hålla bilen i luften så länge som möjligt. Boosten gör hoppen längre. Det går att boosta precis före ett hopp eller till och med under ett hopp. Man måste dock tänka på att inte använda boosten för länge, då överhettas motorn. För att utföra tricket Tree run ska man köra nära träd.

Utmed banorna finns olika specialikoner. Med POW-ikonen blir man näst intill oövervinnelig och kan köra genom träd. En ikon utformat som ett utropstecken omformar terrängen framför dig. Då får man ofta extrapoäng.

En kul funktion är att man kan använda sin egen musik i spelet. Man sätter då in ett SD-minneskort med MP3-musik i kortläsaren.

Förutom standardläget finns några andra lägen. Givetvis kan du utmana en kompis med delad skärm. Andra är att köra genom portar, ringar och krocka med andra bilar.

Sammanfattningsvis är Excite Truck ett underhållande spel med en riktigt bra fartkänsla. Träd, berg och ofta ikoner flyger förbi i hög hastighet (eller var det bilen som körde fort). En vårdslös körning belönas mer än en snabb tid, men givetvis får du bättre poäng om du vinner. Med en ren arkadkänsla ut i fingertopparna är Excite Truck ett bra spel.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi