EyeToy: Kinetic

Av i i Recensioner, 2 Mer

EyeToy: Kinetic

Ligger du efter med träningen och behöver förbättra din kondition? Har du inga möjligheter att gå på gym? Spana då in EyeToy Kinetic.

Såvitt jag vet är fitness-spelet EyeToy Kinetic ett helt nytt koncept inom tevespelsbranschen. Det finns visserligen träningsprogram till datorer, men dom har långt ifrån den interaktivitet som EyeToy Kinetic erbjuder.

Utifrån din personliga profil får du olika träningsprogram. Dessa utgår från din träningsnivå. Själv får jag erkänna att jag ligger efter på den fronten så jag fick starta på nybörjarnivån. Det visade sig vara alldeles lagom för mig. Jag blev rejält trött efter ett pass, men övningarna kändes inte för avancerade.

EyeToy Kinetic inriktar sig på träning inom flera olika fitnessformer. Varje träningsdag har du ett program du ska följa. Samtliga program börjar med uppvärmning. En tränare, kvinna eller man, visar hur de olika rörelserna ska utföras. Du kan samtidigt se dig själv i en ruta på skärmen. Därmed kan du kontrollera hur väl du utför rörelserna.

Efter detta följer ett övningspass som övar kroppen på olika sätt. Det finns exempelvis övningar där du ska boxas och sparkas, samt andra övningar som är rejält pulshöjande. Andra övningar är lugnare och inriktar sig på olika delar av kroppen och ger en mer rofylld träning.

Övningarna är uppbyggda som spel. Först visar din tränare hur träningsprogrammet är utformat. Du får reda på regler och hur de olika rörelserna ska genomföras. Därefter börjar spelet.

Precis som i andra EyeToye-spel filmas du och spelet läser av dina rörelser. Jag tar boxning och sparkar som exempel. En av dessa övningar går ut på att man ska krossa väggar bestående av flera lager tegelsten. Det gäller att hålla en hög frekvens på slagen och sparkarna för att lyckas, vilket är fysiskt krävande. Om du inte lyckas med en övning kommer tränaren fram som en skuggfigur och visar hur du ska utföra rörelserna.

Slutligen avslutas passet med stretching som presenteras på ett liknande sätt som uppvärmningen. När det återigen är dags för ett nytt pass får du andra övningar. På så sätt blir det variation i tränandet.

Samtliga övningar kräver en hel del utrymme. Så mitt råd är att se till att det verkligen finns en ganska stor fri yta framför teven.

Omdöme: Om du inte har möjlighet, tid eller råd med gymkort så förordar jag verkligen EyeToy Kinetic. Det har likheter med en träningsvideo, fast EyeToy Kinetic är interaktiv och betydligt roligare. Att man kan följa sin utveckling över tiden är givetvis mycket värdefullt.

Det Bra

  • Ger bra träningspass.
  • Omväxlande övningar.
  • Man kan se om man utför rörelserna rätt.
  • Du kan hela tiden följa dina framsteg.

Det Dåliga

  • Lite information om kost hade inte varit dumt, eftersom kost och motion är så viktiga att kombinera.
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi