Fallin Love

Av i i Recensioner, 2 Mer

Fallin Love

Varken fysikens lagar eller kärleken är med Fall. Därför måste du hjälpa honom. Rotera din surfplatta eller telefon runt, runt, runt och se till att Fall kan samla alla hjärtan.

Fall är en liten rektangulär figur med armar, ben och ögon. Antagligen är han en marsmänniska med tanke på att han är grön, men det har inte utgivarna Bulkypix berättat så det får bli mitt antagande. Fall har ett problem – han är kär, men tjejen lägger inte märke till honom. Därför måste han klä ut sig. Det finns en kostym på varje bana. Kanske det finns någon som gör att han får sin kärlek. Det finns alltså ganska många förklädnader i spelet vilket ger Fall en massa utseende.

Fallin Love bygger helt och hållet på fysikens lagar. Du styr honom i sidled genom att peka vart han ska gå. Det är dock inte allt utan du ska också rotera runt din surfplatta alternativt telefon. Då ramlar Fall neråt och man kan ta sig till nya plattformar. Allt vridande på surfplattan är kul och det gör att man får tänka på ett annat sätt än i många andra spel. Givetvis är det roligast att vända på surfplattan eller mobilen, men det går även att ställa om styrsätt så att man enbart pekar på skärmen.

Du ska se till att ta kostymen innan du går i mål. Dessutom är det bra om du samlar alla hjärtan – det finns tre per bana. En kul detalj är att fem banor låses upp utav alla spelare jorden runt i spelläget social. Just nu har lite fler än 300 000 hjärtan samlats ihop av jordens spelare. Det gör att två bonusbanor låsts upp. Nästa bana låses upp när en halv miljon hjärtan samlats ihop.

Nu är det givetvis inte så enkelt att man bara ska vrida och vända på surfplattan. Nej det finns lite olika saker att tänka på. När det kommer fiender blir exempelvis allt lite mer stressigt eftersom man inte kan sitta tänka hur länge man vill. Det finns dessutom ett spelläge som kallas survival och där gäller det helt enkelt att samla hjärtan och överleva så länge som möjligt.

Det gäller också att se till att man inte får fallande block i skallen, undvika fällor och inte ställa sig på taggiga platser. Annars tvingas man försöka på nytt. Vissa block är lite klurigare än andra då de faller mot gravitationen. Alltså faller de inte neråt utan uppåt som om de är fyllda med helium. Det kan bli riktigt knepigt när det finns båda typerna av block på en bana.

Fallin Love är ett kul spel som baseras på gravitationen. Vissa banor är riktigt svåra, men de flesta är överkomliga. Spelet är enkelt upplagt och det är därför lätt att lära sig att spela. Det finns ganska många banor, men jag tycker man snålat lite i det sociala läget. Det hade gärna fått finnas lite fler banor där. Sen är det alltid lite surt att vissa banor kostar pengar att låsa upp.

Det Bra

  • Kul med gravitationen
  • En hel del kluriga banor
  • Kul grej att vissa banor låses upp av alla jordens spelare

Det Dåliga

  • Kunde ha funnits fler banor i det sociala läget
  • Vissa banor kostar pengar att låsa upp
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi