Family Ski

Av i i Recensioner, 2 Mer

Family Ski

Nintendo har nyligen släppt Wii Fit som med sin balansbräda inför en möjlighet till en ny dimension till spelandet. Skidspelet Family Ski utnyttjar balansbrädan, bland annat för att svänga – genom att luta sig åt höger eller vänster svänger man. Man behöver dock inte äga en balansplatta för att kunna spela, även om jag tycker att det är betydligt roligare med en sådan. Plattan används även när man går ner i fartställning då man hukar sig ner och lägger större vikt på framfötterna.

Nu räcker inte balansplattan som kontroll utan Nintendos båda handkontroller används också. Bland annat används handkontrollerna för att staka. Man pendlar helt enkelt med armarna som om man har stavar. Det fungerar faktiskt riktigt bra, men oj vad irriterande sladden mellan wiimoten och nunchucken är. Genom att Family Ski använder Wiis handkontroller och balansplattan fås en spelupplevelse som till viss del liknar riktig skidåkning. (När kommer en platta där man känner skidornas rörelse mot underlaget, eller en fläkt som ger vinddrag?)

Det finns även en del finlir i kontrollen. Med olika rörelser och vickningar av handkontrollerna kan man bland annat utföra olika typer av svängar, stanna med skidorna som en snöplog och öka farten. Det finns även möjligheter att utföra trick när man hoppar på diverse hinder. Även här använder man handkontrollerna och för dom i olika riktingar.

Det finns fyra spellägen – freestyle, race, slalom och puckelpist. I freestyle befinner du dig på ett berg med ett antal nedfarter av skiftande svårighetsgrad. I backen finns en hel del folk. De är ofta mest i vägen, men av vissa kan man få uppdrag. Det kan exempelvis vara att vinna ett lopp eller att göra ett läckert trick.

I race kan upp till fyra personer tävla mot varandra samtidigt nedför pisterna. I slalom kan däremot enbart en tävlande vara i backen åt gången och man skickar kontrollerna mellan varandra. Slutligen har vi puckelpist, där man kan tävla fyra samtidigt, som jag verkligen inte gillar. Det är väldigt svårt att få till ett bra åk med snygga trick.

Slutligen, gissa om det ser kul ut när man svänger med armarna, hukar sig, lutar sig hit och dit och alla andra rörelser man utför. Det ser inte bara kul ut utan det är faktiskt ganska kul att spela, åtminstone om man har en balansplatta. Utan är den inte riktigt lika roligt. Betyget blir en sexa förutsatt att du har en balansplatta. Utan vill jag inte sträcka mig längre än till en stark femma.

Det Bra

  • Kontrollen funkar ganska bra
  • Utnyttjar Wiis handkontroller och balansplattan bra
  • Ganska kul

Det Dåliga

  • Jobbiga figurer som är i vägen i backarna
  • Inte lika kul utan balansplatta
  • Man tröttnar ganska fort
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi