Family Trainer

Av i i Recensioner, 3 Mer

Family Trainer

Så var det dags att träna igen. Fram med balansbrädan från Wii Fit… nej, plastmattan och gör dig redo att bränna fett.

Wii Fit hade premiär för inte så länge sedan. Det var ett seriöst träningsprogram med enbart några lekfulla inslag. Family Trainer är betydligt lekfullare. Här finns inga yogaövningar. Här håller du inte koll på ditt BMI. I Family Trainer används dessutom inte balansplattan från Wii Fit utan istället följer en modifierad dansmatta med. Mattan är plastig och prasslig med åtta tryckkänsliga rutor.

Övningarna består av 16 lekfulla spel där man bland annat hoppar och springer på mattan och ibland använder man Wii:s handkontroll och vevar med armarna. Det är garanterat jobbigt och ger god träning.

Bland övningar finns paddling utför en fors. Med Wiimoten i händerna paddlar man medan man använder fötterna för att styra med. Tyvärr är det riktigt knepigt, mattan vill inte reagera när man trycker på rutorna. Spelet blev absolut ingen hit i min familj.

I ett annat minispel springer man på mattan och hoppar över hinder. Gissa om benen går som trumpinnar i detta spel. Att klättra uppför ett vattenfall visade sig vara riktigt roligt. Det är ett spel där två personer samarbetar. Här hoppar den ena spelaren mellan plattformarna med hjälp av mattan medan den andra drar i ett fiktivt rep med hjälp av handkontrollen. Det är ganska svårt då det gäller att tajma rörelserna mellan spelarna.

Man kan samarbeta i ytterligare två minispel. Dessutom finns ett spelläge kallat ”Friend battle” där två kan tävla mot varandra. Då antingen alternerar man mellan spelarna eller så tävlar man samtidigt på en och samma matta.

Jag vet inte om jag vill kalla Family Trainer för ett träningsprogram. Nej, snarare ett familjespel, eller ett partyspel där man på ett lekfullt, och ibland intensivt sätt rör på sig i ett antal minispel. Tyvärr tröttnar man ganska fort på spelen då de är både korta och enformiga i längden. Det gör att 16 minispel känns i minsta laget.

Det Bra

  • Intensivt
  • Ger träning
  • Samarbetsmöjligheterna
  • Friend battle

Det Dåliga

  • Få spel
  • Mattan reagerar ibland dåligt på rörelser
  • Alla spel är långt ifrån bra
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi