Fantastic 4: Flame On

Av i i Recensioner, 2 Mer

Fantastic 4: Flame On

Nu är superhjältarna i Fantastic 4 tillbaka. Eller, rättare sagt så återser vi Human Torch som än en gång står i lågor i kampen mot ondskan.

En kosmisk storm har gett fyra forskare superkrafter. Bland dom finns Johnny som förvandlats till en levande fackla som kan skjuta eldbollar och eldflammor. I Flame On är det Johnny, och hans alter ego Human Torch, som är hjälten. Övriga karaktärer är inte spelbara.

I superhjälterollen ingår att bekämpa skurkar och rädda människor undan ondskefulla varelser. Därför är det inte speciellt förvånande att det är just det du måste göra i Flame On. I din kamp kan du använda knytnävarna, vilket jag sällan gjorde. Istället kastade jag eldklot tills tummen värkte.

Human Torch har även två kraftigare supervapen, så kallade kosmiska rörelser, som förintar det mesta inom räckhåll. Det finns dock begränsad mängd kosmisk kraft så de kosmiska rörelserna går inte att använda ständigt. Så fort du dödar någon skurk så fylls emellertid den kosmiska kraften på igen.

Human Torch har dessutom ytterligare en användbar kraft. Förutom att han kan hoppa ganska hårt, kan han även skjuta iväg sig själv en bit när han är i luften och på så sätt nå upp högre eller glidflyga över raviner.

Spelupplägget är inte direkt uppseendeväckande. Du går runt och slår eller kastar eldbollar på fiende efter fiende. Ibland fryses skärmen och våg efter våg av fiender dyker upp. Det går inte att fortsätta förrän alla skurkar förintats. Som sig bör stöter du på en lite svårare motståndare, en boss, i slutet av varje nivå.

Du spelar emellertid inte hela spelet som Human Torch. Du får nämligen chansen att ratta Johnny också. Detta är i snowboard och i stuntcykling. Båda dessa spel kan liknas vid minispel som är trevliga, men inte direkt avancerade. Gemensamt för båda är att man måste utföra en del trick för att klara banan, vilket är ganska lätt.

Omdöme: Jag blev aningen besviken när jag förstod att man bara kan spela som Human Torch och Johnny. Det gör att variationen blir minimal. Det som var småkul till en början övergick ganska snart i ren rutin. Nu vill jag inte säga att Fantastic 4: Flame On är ett dåligt spel. Det får godkänt i betyg, men absolut inte mer.

Det Bra

  • Human Torch är ganska cool.

Det Dåliga

  • Var är de andra i Fantastic 4?
  • Enformigt värre.
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi