Fifa Street 2

Av i i Recensioner, 2 Mer

Fifa Street 2

Ta med Zlatan, Raúl, Beckham och andra storstjärnor ut på bakgårdarna och lira lite fotboll.

Fifa Street 2 skiljer sig en del från vanlig fotboll. Här spelar man tre mot tre och planerna är mycket mindre. Det gäller att visa andra gatulag att du regerar. Spelet är fyllt med stjärnor såsom Ronaldinho, Henke, Eto’o och Ronaldo. Lite synd bara att spelmakarna har slarvat lite med spelarnas positioner. Zlatan sägs exempelvis vara mittfältare och Ljungberg back. Småsaker, men det känns hafsigt.

Att spela på gatan innebär givetvis att man gärna vill styla lite extra. Att skjuta eller passa bollen på ett tillslag ger exempelvis trickpoäng, likaså andra finter. Ju fler finter du gör i rad, desto större chans att bland annat göra mål.

I spelläget Rule the Street bygger du upp din gubbe från grunden och ger honom de egenskaper du önskar. Sedan är det bara att sätta honom i ett lag och kämpa för att ta sig från bakgårdarna till Street-VM. Ett annat spelläge är Street Tourney där åtta lag fightas i en utslagsturnering.

Vill du lattja lite extra kan du spela de två minispelen. I ett av dessa ska du göra så många mål som möjligt på två minuter. I det andra är planen indelad i sex zoner. Det gäller att göra mål från samtliga zoner på så kort tid som möjligt.

Fifa Street 2 tycker jag är roligare än sin storebror Fifa där man spelar ”vanlig” fotboll. Man slipper de långa transportsträckorna över mittfältet och det är dessutom inte så många spelare att hålla reda på.

Däremot är spelarnas intelligens inte helt okej. Exempelvis kan målvakten stundtals spela som i trans. Han tar precis allt. Kort därpå tycks han ha blivit helt förvandlad och släpper istället in det mesta.

Fifa Street 2 är ganska snyggt gjort. De flesta av spelarna ser bra ut. Även miljöerna ger ett verklighetstroget intryck med skabbiga bakgårdar. Ljudmässigt finns det inte mycket att klaga på. Musiken är, precis som vanligt i EA:s spel, bra. Däremot känns matcherna lite platta och inte så livfulla som de kunde ha varit.

Fifa Street 2 är betydligt mer lättsmält än det fullstora Fifa-spelet. Spelet inbjuder till fart med snabba spelvändningar och mängder av målchanser. Det tilltalar mig.

Det Bra

  • Fartfyllt
  • Små planer och få spelare

Det Dåliga

  • Spelarnas AI kunde varit bättre
  • Matcherna ljudmässigt något platta
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi