Disney Infinity 2.0

Av i i Recensioner, 10 Mer

Disney Infinity 2.0: Figurer

Figurerna är själva hjärtat i Disney Infinitys världar. Det finns mängder av figurer. Tänk på att dessa inte kan användas överallt. Till exempel måste man använda rätt figurer i Play Sets. Har du exempelvis Spider-Mans Play Set så kan du inte använda Merida, Star-Lord eller Tinkerbell i denna. Istället måste du använda de figurer som ingår i Spider-Mans Play Set, exempelvis Venom, Nick Fury eller Iron Fists. Kolla på förpackningen. Där står var figurerna kan användas. Du kan dock använda alla figurer i byggdelen Toy Box.

Figurer från den första versionen av Disney Infinity kan användas i Toy Box 2.0. Däremot kan figurer från Disney Infinity 2.0 inte användas i den första versionen av Toy Box.

Man bygger upp figurernas olika förmågor allt eftersom man spelar. Tyvärr har jag inte kunnat spela så alla mina figurer fått alla förmågor, men jag har uppgraderat dem så pass mycket att jag fått bra bild av figurerna. Förutom alla figurer som ingick i grundpaketen och Play Seten så har jag testat nedanstående figurer:

Maleficent Disney Originals

Denna magnifika och onda häxa som gestaltas av Angelina Jolie i filmen är en riktigt läcker figur. Jag gillar henne skarpt. Hon har onda krafter och spioner i form av korpar. Dessutom kan hon flyga. En vinnare alltså. Fast hennes ondska från filmen kanske inte helt kommer fram i detta spel.

Tinker Bell Disney Originals

Tingeling-figuren är väldigt fin och är utseendemässigt min favorit bland alla figurer jag testat. Lövet hon står på är pricken över it.

Tingeling, som för övrigt snart dyker upp på bio igen, är motsatsen till Maleficent. Tingeling är snäll och skulle inte göra en fluga förnär om det inte vore för alla ondingarna i Disney Infinity 2.0. Hon är också en av mina favoriter tack vare sin godhet. Här ser Tinker Bell ut som hon gjorde när hon för första gången dök upp i Peter Pan. Hon använder sitt magiska trollspö mot fienden. Dessutom kan hon flyga och älvstoftet kan hela hennes vänner och till och med sig själv.

Aladdin Disney Originals

Detta charmtroll från filmen med samma namn ser lika förtjusande ut som alltid. På figuren har man lyckats få fram Aladdins förföriska leende på ett utmärkt sätt. Han skulle säkert till och med kunna få Maleficents hårda hjärta att mjukna. Om Aladdins svärd inte räcker till har han alltid anden Genies lampa att ta till. Då kan han attackera flera fiender samtidigt på ett läckert sätt. Aladdin tillhör antagligen en av de snabbaste figurerna i Disney Infinity 2.0.

Thor Marvel Super Heroes, The Avengers Play Set

Thor är en av figurerna i Marvel Super Heroes startpaket. Dessutom ingår han i The Avengers Play Set och är alltså spelbar om du har det Play Setet.

Thor (Tor på svenska) är ursprungligen en fornnordisk gud som framkallar åska med sin hammare Mjölner. Eftersom han är den starkaste av alla asagudarna är han ett kraftpaket även i Marvels superhjältevärld. I Disney Infinity 2.0 är det givetvis hammaren han använder som vapen. Hans bärsärkagång går inte av för hackor utan är en tillfällig, kraftfull ökning av hans styrka. Mjölner kan givetvis avge blixtar precis som riktig åska vilket är mycket användbart.

Navigera i artikeln

Disney Infinity 2.0 – Vi testar massor av prylar
Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes Startpaket
Disney Infinity 2.0: Toy Box Combo Pack
Power Discs
Figurer
Play Sets

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi