Franklin’s Great Adventure

Av i i Recensioner, 2 Mer

Franklin’s Great Adventure

Sköldpaddan Franklin är söt och hjälpsam. Nu beger han sig ut på ett äventyr i grannskapet där han hjälper alla sina vänner.

Sommaren är här och Franklin och hans vänner har ett härligt skollov. Franklins bästa vänner är björnen Bear och bävern Beaver. Bear är stark och han klättrar bra. Beaver, hon trivs däremot som fisken i vattnet. Underligt nog är Franklin inte simkunnig. Så den stackars sköldpaddan drunknar om han hamnar i vatten. Franklins styrka är att han hoppar ganska högt.

Givetvis får du användning av vännernas olika egenskaper när du ska plocka blommor, samla snäckskal med mera. På de olika banorna har du tillgång till Franklin och en av hans vänner. Man byter enkelt mellan de två karaktärerna genom ett klick på höger avskjutarknapp.

De plattformsutformade banorna innehåller en hel del klurigt tänkande. Exempelvis kan Beaver simma och hämta en livboj som Franklin kan åka på. På vissa ställen finns knappar som man måste ställa någon av figurerna på. Ibland måste båda stå på var sin knapp för att exempelvis rulla ut en bro.

Som exempel kan jag nämna ett ställe där jag först fick hoppa upp med Franklin och ställa honom på en platta som sänkte ett löv. Sedan klättrade jag upp med Bear en annan väg och använde lövet som hiss. Bear ställde jag på en röd knapp. Sedan fick jag hoppa upp med Franklin och ställa honom på den andra röda knappen.

På vissa ställen kan det krävas en hel del tankearbete för att lyckas. Det kan därför bli en rejäl utmaning för de allra yngsta. Däremot är spelet för övrigt inte speciellt svårt, utan det kan förskolebarn klara av.

I slutet av varje bana stöter barnen på minispel som är relativt enkla. Ett exempel är att man styr en vagn i sidled och ska med den fånga nedfallande pinnar. Totalt finns det åtta plattformsbanor och sexton minispel. När man klarat ett minispel första gången låses det upp och finns sedan tillgängligt direkt från en snabbmeny.

Omdöme: Franklin’s Great Adventure är ett mysigt spel som innehåller en del trevliga plattformsbanor. Problemlösningen är stundtals klurig och det kan vara lätt för de yngre att köra fast. Så, var beredd att hjälpa barnen så får dom en trevlig spelstund.

Det Bra

  • Mycket trevlig stämning.
  • Kräver en del tänkande.
  • Ganska många banor och minispel.

Det Dåliga

  • Engelsk text.
  • Vissa problem kan vara i svåraste laget för yngre barn.
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi