Full Auto 2: Battlelines

Av i i Recensioner, 3 Mer

Full Auto 2: Battlelines

Det råder krig på gatorna. Mats har grabbat tag i en bil och skjuter med glädje (?) ner allt han ser. Kvar blir bara en ruin av mosade bilar och mycket mera.

Full Auto anses av vissa vara ett av de sämre racingspelen som getts ut till Xbox 360. Därför borde det bara finnas en riktning, uppåt. När jag packat upp den svarta, skinande PS3:an var Full Auto 2: Battlelines det första spel jag började spela. Snart visade det sig att bilen jag körde lyckades träffa alla hinder på vägen såsom lyktstolpar, bilar, hus, oljetunnor med mera. Det var minsann inte lätt att behärska den galna bilen. Bilens fysik är nämligen långt ifrån den bästa.

Efter ett tag kom jag på att maskingevären som bilen bestyckats med inte enbart kunde användas för att mosa fiender utan för att skjuta sönder annat som var i vägen. Vapnen spelar som du säkert förstår en primär funktion i Full Auto 2: Battlelines. Det finns dels ett primärt och dels ett sekundärt vapen. Du startar med maskingevär och rökridå. Det senare alternativet, rökridån, kan tyvärr inte användas om man har kameran placerad bakom bilen eftersom man själv inte ser något på grund av all rök. Lika viktigt som att använda vapen är att hitta genvägar. Utan dessa är det näst intill omöjligt att vinna ett race.

I karriärläget finns något som liknar en story. Med liknar menar jag att storyn är urusel. Man är någon form av agent och får uppdrag av en kvinnlig röst. Uppdraget kan vara av typen vinn ett race och döda minst en motståndare, eller av typen ”Destruction Party”, alltså skjut som en galning och döda så många bilar som möjligt på en arena. Eftersom själva storyn känns löjlig hade utvecklarna lika väl kunnat skippa den kvinnliga rösten helt och hållet och bara köra de olika karriärtävlingarna.

Vad ska man då säga om grafik och ljud? PS3:an påstås vara marknadens absolut kraftfullaste konsol. I Full Auto 2: Battlelines märks det inte riktigt. Såväl ljud som grafik ligger i klass med Xbox 360. Nu har jag inte spelat speciellt många PS3-spel, så jag vet inte riktigt vad konsolen är kapabel till. Full Auto 2: Battlelines klarar emellertid av den högsta HD-upplösningen, 1000p vilket givetvis är bra.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer om Full Auto 2: Battlelines. Det är ett spel jag inte vill rekommendera. Visserligen är det inget dåligt spel, men det känns väldigt mediokert. Det är ett spel som jag inte kan ge godkänt. Visst, det är riktigt kul en stund, ända tills man upptäckt alla spelets brister såsom bilens dåliga fysik och den uruselt jobbiga storyn.

Det Bra

  • Intensivt

Det Dåliga

  • Fysiken
  • Storyn
  • Vapnen känns ibland ”lite mesiga”
4

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi