Furmins

Av i i Recensioner, 2 Mer

Furmins

De gulliga varelserna Furmins gör allt för att ge dig huvudbry. De kan nämligen inte ta sig till sin kung utan din hjälp.

Furmins är ett pusselspel som bygger på fysikens lagar. De gulliga varelserna rullar runt helt hjälplöst och de gör inget för att hjälpa dig utan din uppgift är att se till att de kommer till sin kung. Det gör du genom att placera ut olika föremål eller interagera med omgivningen. Det finns bland annat trampoliner, stenar och isblock att placera ut samt flipprar och transportband att interagera med. Tyvärr är antalet tillgängliga föremål starkt begränsat och man använder samma saker gång på gång vilket gör att variationen inte är den bästa. Det hade verkligen varit ett lyft om fler grejer introducerats genom spelets gång.

Du får själv lista ut var du ska placera sakerna vilket gör att det blir en hel del trial-and-error när man försöker hitta rätt lösning. Ibland blir det riktigt pilligt att placera föremålen rätt vilket faktiskt kan vara smått irriterande på vissa ställen.

Ett isblock kan exempelvis användas för att fördröja din Furmin från att falla vilket ger tid för ett stenklot att krossa en vägg. Då öppnas ett hål som du, via en trampolin, ska passera. Sedan landar din Furmin på ett transportband som för den vidare till en flipper. Genom att aktivera den flyger din Furmin iväg in i buren som är slutmålet.

Svårighetsgraden ökar successivt och vissa banor är riktigt svåra. Som tur är kan man hoppa över banor man inte klarar. Det gäller dock att se till att samla tillräckligt med stjärnor för att kunna öppna alla världar. Dessa låses upp genom att man betalar ett visst antal stjärnor och det kan göras i valfri ordning. När en värld väl låsts upp är alla banor i den tillgängliga. Man kan tjäna tre stjärnor per bana. En får man när man klarat banan. En annan om man klarar tidsplanen och slutligen en om man samlar alla godisbitar. Det är jättebra att alla banor är upplåsta direkt när man låst upp en värld eftersom man aldrig riskerar att köra fast. Tyvärr behövs det inte speciellt många stjärnor för att låsa upp alla världar vilket gör att det inte är någon stor utmaning.

Furmins är ett ganska kul pusselspel som dock lider av för dålig variation bland föremålen och att det ibland är pilligt att placera dessa rätt. Spelet kräver en hel del tankeverksamhet och vissa banor är verkligen utmanande, speciellt om man vill samla alla stjärnor.

Det Bra

  • Utmanande
  • Klarar man inte en bana kan man hoppa över den
  • Söta Furmins

Det Dåliga

  • Ibland för pilligt att placera föremålen rätt
  • För lätt att låsa upp alla världar
  • Få föremål ger dålig variation
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi