Gamdias Ares Essential Gaming Gear Combo

Av i i Recensioner, 3 Mer

Gamdias Ares Essential Gaming Gear Combo

Gamdias Ares Essential Gaming Gear Combo är ett hårdvarupaket för gamers med tangentbordet Ares Essential Membrane Gaming Keyboard och musen Ourea Optical Gaming Mouse.

Att köpa ett kombinationspaket med flera hårdvaruprodukter innebär givetvis ett lägre pris för konsumenten. När Gamdias skapat ett paket för gamers har de valt en mus och ett tangentbord som passar bra till den som inte är en superavancerad gamer och därför inte behöver de allra mest avancerade funktionerna utan nöjer sig med något enklare mus och tangentbord. Musen och tangentbordet passar mycket bra ihop då de riktar sig till samma målgrupp och är jämbördiga rent funktionsmässigt.

Ourea Optical Gaming Mouse

Ourea Optical Gaming Mouse är en rak mus vilket gör att den kan användas av såväl höger- som vänsterhänta vilket är jättebra. Samtidigt har man gjort avkall på ergonomin då den är rak och inte anpassad efter handens form. Vidare är Ourea Optical ganska stor. Den passar bra i min hand, men kan vara i största laget för de med små händer. Designmässigt är det inte mycket som sticker ut förutom att den har en upplyst logga och mushjul.

Förutom standardknapparna finns tre extra knappar – en bakom mushjulet samt en på vardera sidan. Knapparna på sidorna är mycket praktiska och perfekt placerade. Knappen bakom mushjulet sitter också bra och används för att ändra musens känslighet upp till 2500 DPI. Känsligheten är inte den allra högsta, men Ourea finns även som en lasermus med bättre precision.

De sex knapparna kan förses med makron och man kan spela in olika tangentsekvenser för att snabbt kunna utföra något kommando som normalt skulle ta flera tangenttryckningar.

Ourea Optical Gaming Mouse stoltserar med en funktion som är ovanlig i så här pass enkla möss utan som oftast bara finns i dyrare möss. Det är möjligheten att anpassa musens vikt genom att förse den med 0-4 vikter om fem fram vardera. Fast jag är tveksam till om personer som använder en spåpass enkel mus verkligen kommer att ha nytta av att kunna finjustera musens vikt.

Ares Essential Membrane Gaming Keyboard

Ares Essential Membrane Keyboard känns lite plastigt att använda, men letar du efter ett tangentbord som är ganska tyst så är Ares Essential ett bra val. Det har en bakgrundsbelysning samt upplyst logga. Många kommer säkert att tycka at bakgrundsbelysningen är lite fattig då det bara finns tre färger vars intensitet kan regleras i fyra steg.

Till vänster om tangentbordets standardtangenter finns tre specialtangenter. En simulerar högerklick på musen. Vad har man för nytta av det? En annan byter plats på WASD och piltangenter. Det kan vara mycket användbart, men alla vana gamers spelar med WASD hela tiden så de har ingen nytta av att byta plats till piltangenter utan det är snarare bra för nybörjaren. Slutligen finns tangenten ”Consecutive Attack Mode” som låter dig skjuta kontinuerligt med ditt vapen vilket är ytterligare en funktion speciellt för nybörjaren. Mer erfarna spelare kommer säkert att tycka att det slösar för mycket ammunition.

Det finns inga öronmärkta tangenter för multimedia utan de är kombinerade med F1-F12. Likaså finns det inte några dedikerade makroknappar vilket är klent. Speciellt med tanke på att man faktiskt har sex extra knappar längst ner på tangentbordet. Dessa är till för makro, men som sagt inte dedikerade utan de fungerar även som F6-F11.

Omdöme

Är du en mindre erfaren gamer som inte har jättehöga krav på din spelutrustning? Då tycker jag att Gamdias Ares Essential Gaming Gear Combo är ett prisvärt alternativ. Paketet innehåller såväl mus som tangentbord och dessa är väl anpassade till målgruppen. Tyvärr är känslan i tangentbordet lite plastig. Sen kan jag inte begripa varför man skapat tre specialtangenter och speglat sex F-tangenter men inte skapat några specifika makrotangenter på tangentbordet.

Specifikationer Ourea Optical Gaming Mouse

Rörelseläsare: Optisk
Upplösning: 2500 DPI
Antal knappar: 6 st, programmerbara
Scrollhjul: Ja
Anslutning: USB
Kabellängd: 2 m
Bakgrundsbelyst: Ja
Ambidextriös: Ja
Justerbar vikt: Ja, 4 st á 5 g
Polling rate: 125/250/500/1000 Hz
Programvara: Hera – laddas ned från Gamdias hemsida
Modell: GMS5500

Ares Essential Membrane Keyboard

Kabellängd: 2 m
Macrotangenter: 3 st
Multimediatangenter: 11 st (samma som F-tangenterna)
Bakgrundsbelysning: 3 färger med 4 ljusnivåer
Avstängning av Windowstangent: Ja (Game Mode)
Anslutning: USB
Anti-ghosting: Ja, 19 tangenters roll over
Tangent för byte av WASD & piltangenter: Ja
Consecutive Attack Mode: Ja
Programvara: Hera – laddas ned från Gamdias hemsida
Modell: GKB6000

Systemkrav

Windows 8, Windows 8.1, Windows 7
2 st strömförsörjda USB-portar

Det Bra

  • Mus och tangentbord passar bra ihop
  • Lagom avancerat för nybörjare
  • Ourea Optical passar i båda händerna
  • Ganska tyst tangentbord

Det Dåliga

  • Plastig känsla på tangentbordet
  • Få funktioner
  • Kan inte ändra färg loggan på musen
  • Inga dedikerade makro- eller multimediatangenter
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi