Gamdias Erebos Laser Extension Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Gamdias Erebos Laser Extension Gaming Mouse

Kortfattat har Erebos Laser Extension finjustering av vikten, justerbar bredd, 8 programmerbara knappar, 8200 DPI, justerbar polling rate och 256 kB inbyggt minne.

Erebos Laser Extension kan nog kallas en gamingmus i den övre delen av mellanprisklassen. Den stoltserar med en väl genomtänkt design och är, till alla vänsterhänta personers förtjusning, rak. Det gör att man kan använda musen i vilken hand man vill. Att den är rak innebär dock att man fått kompromissa lite på ergonomin.

Även de paneler som bygger upp musens bredd är symmetriska och därmed blir musen rak även när man byter panelerna. Totalt finns det tre uppsättningar paneler som enkelt fästes på musen med tre magneter vardera. Själv tycker jag att musen blir klumpigt bred med det bredaste panelparet på, men det är helt och hållet en smaksak vilken panel man föredrar.

Erebos Laser Extension erbjuder fler justeringsmöjligheter än panelerna. Man kan exempelvis finjustera vikten med hjälp av fyra vikter om vardera fem gram. Dessutom kan man justera musens känslighet upp till 8200 DPI och dess responstid (eller närmare bestämt polling rate).

Den ambidextra designen ställer givetvis inte bara krav på musens utformning utan även knapparnas placering. För att få en symmetri i musen har Gamdias placerat två knappar såväl på höger som på vänster sida. Därmed får även vänsterhänta tumknappar. Det är inte lika lätt att komma åt lillfingers- som tumknapparna, men det funkar skapligt.

Hur ligger den då i handen? Att musen är rak gör att man fått tumma på ergonomin. Trots det tycker jag att Erebos Laser Extension är hyfsat skön att använda och för mig blev de mellanstora panelerna bäst att använda.

Programvaran Hera är lätt att använda och mycket finessrikt. Här kan man ställa in allt på musen och dessutom skapa makron. Makrona är ganska enkla att skapa även om det kan vara lite pilligt att exempelvis få till rätt tider. Förutom makron finns ett flertal fördefinierade funktioner som du kan lägga på valfri knapp – totalt finns åtta programmerbara knappar.

Du kan spara sex profiler för olika spel eller program. Där kan du exempelvis programmera musen med makron, ställa in DPI och polling rate samt bakgrundsbelysning.

Jag gillar Erebos Laser Extension även om jag föredrar mer ergonomiskt utformade möss. Musen är lagom avancerad och klart prisvärd. Musen är hyfsat skön att använda och har bra anpassningsmöjligheter och hög precision.

Specifikationer

Rörelseläsare: Laser
Upplösning: 8200 dpi
Polling rate: 125/250/500/1000 Hz
Antal knappar: 8 st, Programmerbara
Scrollhjul: Ja
Anslutning: USB
Trådlös: Nej
Kabellängd: 2 m, tygsladd
Bakgrundsbelyst: Ja
Justerbar vikt: Ja, 4st a 5gram
Modell: GMS7510

Det Bra

  • Både för höger- och vänsterhänta
  • Bra justeringsmöjligheter
  • Bra programvara

Det Dåliga

  • Lillfingersknapparna lite bökiga att nå
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Inga kommentarer än.

Kommentera

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Contours mus Unimouse Wireless är till för dig som vill ha en ergonomisk och flexibel mus som kan justeras på alla… https://t.co/iQEPXOVfGI
Donkey Kong Country: Tropical Freeze var en av höjdpunkterna till Nintendo Wii U. Nu har en uppiffad version släppt… https://t.co/fJjEk7CPMd
Kartongbitar, remmar, snören och reflexer. Tillsammans med en Nintendo Switch bildar de roboten i Toy-Con 02 – Robo… https://t.co/wJsX8zgdag