Gamdias Eros Surround Sound Gaming Headset

Av i i Recensioner, 3 Mer

Gamdias Eros Surround Sound Gaming Headset

Ett bra headset är nästan ett måste för en gamer. Gamdias Eros Surround Sound Gaming Headset bjuder inte bara på stereo utan även på virtuellt surroundljud.

Gamdias är ett ungt bolag med målsättningen att utveckla bra gamingprodukter med utmanande eller läcker design. Läs gärna mer om Gamdias i min recension över deras mus Gamdias Hades Extension Laser Gaming Mouse.

Med headsetet Gamdias Eros Surround Sound Gaming Headset (Gamdias GHS2200, hädanefter förkortat till Eros) har man lyckats skapa en designmässig produkt som antagligen antingen kommer att älskas eller hatas. Headsetet är svart med röda detaljer och såväl mikrofonfästet som kupornas fästen är kantiga. Jag tycker det är mycket läckert, men jag vet inte om alla håller med om det. Den röd/svarta sladden har tvinnad skyddsisolering och en guldpläterad USB-kontakt. Eftersom sladden är hela tre meter lång behöver man aldrig oroa sig för att den inte ska räcka. På sladden finns en dosa med knappar för att justera volymen samt att stänga av ljudvolym och mikrofon.

Jag är inte helt nöjd med komforten hos Eros. Headsetet är i tyngsta laget och jag tror att Gamdias hade vunnit på att minska på mängden plast. Dessutom klämde Eros något på mina öron vid långa spelsessioner. De senaste dagarna har varit mycket varma. Därför har jag fått testa headsetet i en verkligt varm miljö. När det var som varmast i rummet märkte jag att jag svettades mer med Eros än med ett par andra hörlurar jag har. Anledningen är att Gamdias valt ett plastigt material till kupornas vaddering istället för tyg. Valet av material gör dock att kuporna är lättare att rengöra.

Det, enligt mig, allra viktigaste hos ett headset är ljudkvaliteten. Jag måste säga att Eros verkligen överraskade mig med ett förvånansvärt bra ljud trots en ganska låg prislapp. Headsetet har försetts med 40 mm högtalarelement, vilket inte alla headset i denna prisklass har, men som ofta ger betydligt bättre ljud än vad mindre element gör. Basen är riktigt framträdande vilket gör att explosioner och gevärsskott verkligen hörs. Jag gillade verkligen det, men om man tycker att basen är för stark kan man enkelt ändra valfri frekvens med equalizern som finns i medföljande drivrutinsprogramvara. Där kan man även ange olika effekter. De känns dock för det mesta skojiga, men långtifrån alltid nödvändiga. För vem har nytta av att headsetet simulerar ett avloppsrör eller är helt psykotiskt (ja, effekten kallas psykotisk).

Även om basen är mest uttalad i Eros så är headsetet även förhållandevis välljudande över större delen av frekvensspektrumet. Jag tyckte dock att diskanten var något klen så den höjde jag oftast i equalizern.

Gamdias största försäljningsargument för Eros är att den har ett virtuellt surroundljud. Headsetet simulerar ett 7.1 surroundsystem med enbart två högtalarelement. Surroundljud höjer ljudupplevelsen påtagligt i såväl spel som stödjer denna funktion som film. Ärligt talat så är jag inget stort fan av virtuellt surroundljud av den enkla anledningen att ljudet ofta får en betydligt sämre kvalitet när den bearbetas för att låta som ett surroundsystem. När det gäller Eros så tycker jag dock att man kommit längre än många andra headset på denna front. Eros lät faktiskt ovanligt bra med tanke på att surroundljudet är virtuellt. Det gick faktiskt förbluffande ofta att höra var exempelvis ett rop eller en explosion kom ifrån. Om man ska jämföra med äkta surround så har dock Eros en bra bit fram. Exempelvis håller Roccat Kave XTD 5.1 Digital, som bjuder på äkta surround, betydligt högre ljudkvalitet än Eros.

Mikrofonen sitter fast på vänster sida av headsetet och kan vikas upp när det inte används. Även den hade god ljudkvalitet och det var lätt för mottagaren att höra vad som sas under chattsekvenserna.

Med tanke på sitt låga pris erbjuder Gamdias Eros Surround Sound Gaming Headset ovanligt många funktioner och bra ljud. Visst är virtuellt surroundljud inte alls lika bra som äkta sådant, men Eros är trots det ganska bra. Om du siktar på ett relativt billigt headset med virtuellt surroundljud så är onekligen Gamdias Eros Surround Sound Gaming Headset ett mycket intressant val.

Fakta

 

Cable Length: 3.0 m
Dimension(LxWxH): 232 x 100 x 216 mm
Frequency range: 20 ~ 20 KHz
Plug type: Gold-plated USB plug
Sensitivity: 100 dB + / – 3 dB at 1 kHz
Impedance: 32 Ohm + / ​​- 15%
Driver diameter: 40 mm
Driver magnets: NdFeB
Driver membrane: PET+PEN
Microphone size: 6.0 * 5.0 mm
Microphone Sensitivity: -54 + / – 3 dB
Application UI: Gamdias Eos

 

Läs gärna min recension av Gamdias Hades Extension Laser Gaming Mouse.

Det Bra

  • Bra virtuellt surround
  • Basen
  • Relativt lågt pris

Det Dåliga

  • Inte lika bra som äkta surround
  • Lite tungt
  • Klämde något vid långa spelsessioner
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi