Gamdias Hades Extension Laser Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 3 Mer

Gamdias Hades Extension Laser Gaming Mouse

Gamdias är ett relativt ungt företag som försöker ta spelvärlden med storm med flera spelrelaterade produkter. Mats har testat en av deras spelmöss.

Har du hört talas om Gamdias? Om inte så är det inte konstigt eftersom företaget grundades så sent som 2012. Trots sin unga ålder har Gamdias hunnit utveckla ett hyfsat utbud av produkter för dig som gillar att spela på datorn. Deras motto är ”Gaming Art in Motion” vilket också bildar första delen av företagets namn – GAM. Andra delen, DIAS, är grekiska och betyder gud. Sammantaget sätter betydelsen av Gamdias en stor press på företaget att prestera.

För den som inte spelar mycket datorspel kan det tyckas onödigt med en speciell spelmus. Ni som spelar mycket vet dock att en bra mus betyder väldigt mycket. Den kan faktiskt vara skillnaden mellan liv och död för den mer avancerade spelaren som kanske till och med utövar e-sport. Jag har testat Gamdias Hades Extension Laser Gaming Mouse (Gamdias GMS7011) som visade sig vara en riktigt bra mus på många fronter. Då musens namn är långt och krångligt väljer jag att hädanefter kalla den enbart för Hades.

Utseendemässigt är Hades en snygg mus med tuff design som känns robust i handen. På ryggen lyser Gamdias logo intensivt gul. Tyvärr kan inte färgen på loggan ändras. Ytterligare en lysdiod gör att området runt hjulet lyser upp i valfri färg. Då Hades är rak kan den användas av såväl höger- som vänsterhänta. Den har en ganska tjock kabel som är flätad istället för av massiv plast. Dessutom är USB-kontakten guldpläterad. Att sladdens skyddslager är tvinnad gör den smidig och, i motsatts till många billiga möss med massiv plastsladd, märktes sladden mycket sällan utan jag kunde i princip alltid föra musen lätt och ledigt över musmattan.

Det finns tre uppsättningar sidopaneler som gör musen olika bred. Dessa byts enkelt på Hades tack vare magnetfästen. Använder man någon av de två större panelerna blir dock musen inte bara bredare utan även lite kantig. Det kändes lite obehagligt till en början att använda dessa, men det var en vanesak. Jag kom fram till att den största panelen till höger och den mellersta till vänster var bäst kombination för mig. Dock blev de två vänstra sidoknapparna då något svårare att nå.

Musen har försetts med sju programmerbara knappar. Förutom de två standardknapparna och hjulknappen finns två knappar på vänstra sidan och ytterligare två på den högra. Du kan lägga till valfri funktion på samtliga dessa knappar vilket sker med det smidiga programmet Hera. Man kan förutom standardfunktioner även lägga till makron på knapparna. Makron är inspelningar av antingen tangenttryckningar eller musrörelser och gör så att man snabbt kan utföra olika saker gång efter gång. Det är ganska enkelt att göra ett eget makro då inspelningen sker automatiskt. Dessutom kan man utan problem själv redigera ett befintligt makro och därmed lägga till eller ta bort funktioner i makrot. Det medföljer dock inga färdiga makron vilket är synd.

Det finns även en åttonde knapp som placerats centralt bakom hjulet. Man kan inte ändra funktion på denna knapp utan den används för att justera musens DPI. Kortfattat innebär en låg DPI att muspekaren rör sig sakta vilket är bra vid precisionsskytte. En hög DPI å andra sidan är bra om man har en stor skärm eftersom musrörelserna blir större. Musens DPI kan ställas in i totalt fem steg från 400 upp till hela 8200. Oavsett vilken DPI man väljer så är muspekaren mycket följsam.

Jag gillar Gamdias Hades Extension Laser Gaming Mouse. Den är snygg och väldigt skön att använda. Dessutom verkar den hålla hög kvalitet. Tack vare att man kan justera bredden ligger den skönt i de flestas händer. Det medföljande drivrutinsprogrammet är lättanvänt för såväl nybörjaren som den mer erfarna spelaren. Jag kan verkligen rekommendera denna mus för alla spelare utom möjligtvis de som vill ha än fler funktioner. Slutligen vill jag nämna att de ändringar och de profiler man skapar sparas i musen och inte i datorn. Därför kan musen flyttas mellan olika datorer utan att man förlorar någonting.

Fakta

 

Weight System: N/A
Cable Length: 2m (Braided Cable with Gold-plated USB Connector)
Keys: 7+1 keys
Resolution: up to 8200 DPI
Polling Rate: 125 / 250 / 500 /1000 Hz
Onboard Memory: 256K
Dimension(LxWxH): 124.5 x 66 x 40 mm
Tracking Method: Advanced Gaming Laser Sensor
Switch Lifecycle: 10 Million
Graphical UI: Yes (Gamdias Hera)

 

Det Bra

  • Snygg
  • Justerbar bredd
  • Hög upplösning
  • Bra drivrutinsprogram
  • Bekväm
  • Enkelt att skapa makron
  • Kan användas av vänsterhänta

Det Dåliga

  • De större panelerna ger något kantiga sidor och något svårare åtkomst åt sidoknapparna
  • Kan inte justera musens vikt
  • Medföljer inga färdiga makron
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi