Gangs of London

Av i i Recensioner, 2 Mer

Gangs of London

Sonys London Studio har utlöst ett gängkrig på Londons gator. Poliser och konkurrerande gäng, alla gör nu allt för att göra livet surt för dig.

Sony har lagt ner mycket resurser för att göra Gangs of London till en storsäljare. Resultatet har blivit en GTA-klon som ska ta upp kampen med Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Då Liberty City Stories var ett bra spel var givetvis mina förhoppningar ganska höga på Gangs of London.

Gangs of London tar dig till ett ganska daskigt London som grafiskt ser helt ok ut. Storyn berättas via serietidningsliknande teckningar som inger en skön stämning. Med röstskådespeleri är det meningen att den äkta känslan av den undre världen ska infinna sig. Tyvärr gör den inte det utan rösterna känns riktigt påklistrade.

Precis som i Liberty City Stories tar du dig fram antingen till fots eller med diverse fordon. Du kan när som helst stoppa en bil och kasta ut föraren. Givetvis vimlar det av skurkar och poliser. Tyvärr visar det sig ganska fort att de är näst intill intelligensbefriade. Höjden av idioti var när två poliser stod med en halv meters avstånd och besköt varandra.

Uppdragen är inte speciellt varierande – kör från punkt a till b, sno ett antal bilar, meja ner alla du ser, skydda vittnen – det gör att man fort tröttnar. Till råga på allt är styrningen sunkig. Det är inte speciellt kul att vara skurk.

Det finns dock glädjeämnen. Ett är det stora antalet uppdrag – ett sextiotal. Ett annat är några småspel som du kan spela på puben. Här finns bland annat biljard och dart. Det finns även en arkadmaskin med ganska kul spel i.

En bra detalj är att du ibland har med dig några gängmedlemmar. Då kan du ge dom order. Dessutom kan du växla mellan medlemmarna. Den ene kanske har en pistol medan den andre slår sig fram med en slägga. Tyvärr är dina gängmedlemmar ungefär lika korkade som skurkarna i de konkurrerande gängen.

Det är inte långt ifrån att jag hälsar Gangs of London välkommen till klubben för intetsägande spel. Trots det får Gangs of London godkänt i betyg. Det beror till stor del på det stora antalet uppdrag och några roliga minispel.

Det Bra

  • Många uppdrag
  • Några kul minispel
  • Kan spela som olika gängmedlemmar

Det Dåliga

  • Rösterna
  • Få typer av uppdrag
  • Kontrollen
  • Är motståndarna intelligensbefriade?
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi