Garfield 2

Av i i Recensioner, 3 Mer

Garfield 2

Gustaf, den tjocka, lata och ständigt hungriga katten, har fått en inbjudan att äta lasagne med Prince XIII, men ingen släpper in Gustaf i slottet. Nu blir det alltså din uppgift att hjälpa katten Gustaf att hinner i tid till bjudningen. Spelet ska följa handlingen i filmen, vilket gör att ni som sett den ska känna igen er.

Trots sin plufsiga kropp rör sig Gustaf ganska hemvant bland plattformar både ovan och under jord. Kontrollen fungerar hyfsat när man styr katten genom den ena labyrinten efter den andra. Tyvärr är variationen inte speciellt imponerande, vilket gör att barnen riskerar att tröttna relativt fort.

Gustaf är som bekant ständigt hungrig. Därför ska du givetvis plocka åt dig så mycket korvar, dricka, hamburgare och pizzor som möjligt.

Styrningen är enkel. Katten Gustaf kan gå och hoppa. På vissa ställen ska man använda pekpinnen för att visa åt vilket håll Gustaf ska gå. På andra ska man blåsa i mikrofonen, då jamar Gustaf. Det är användbart för att exempelvis väcka sovande fladdermöss.

När du väl klarat en bana så blir den tillgänglig i ”Tidsinställt läge”. Det är ett spelläge där du får möjlighet att förbättra dej rent tidsmässigt.

Garfield 2 är ett ganska bra barnspel, åtminstone ett tag. Spelet är nämligen enformigt i längden och risken finns att känslan ”nej, inte ännu en hoppa-hit-och-dit-bana” infinner sig efter ett tag. Betygsmässigt tvekar jag lite – en femma eller en sexa? Jag beslutar mig till slut för en svag sexa.

Det Bra

  • Gustaf är mysig
  • Lagom svårt för målgruppen
  • Enkel styrning
  • Spelet är på svenska

Det Dåliga

  • Enformigt i längden
  • Stela animationer
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi