Google Nest Hub

Av i i Recensioner, 3 Mer

Google Nest Hub

Google har tagit en smart högtalare och placerat en skärm på den. Vips så kan man blanda röststyrning med pekrörelser.

Google Nest Hubs röststyrning initierar man med ”Hej Google”. Genast går Nest Hub in i ett lyssningsläge. Man ger lämpligast kommandon på svenska, men det går även att prata engelska fast svaret från Google Assistent kommer på svenska.

Nest Hub är duktig på att känna igen vad man säger och tolkar oftast kommandona på rätt sätt. Fast, den får lätt problem om det är mycket ljud i hemmet. Precis som i verkligheten är man inte helt uppbunden till att uttrycka sig på ett speciellt sätt. ”Vad är klockan?” ger exempelvis samma svar som ”Kan du tala om för mig hur mycket klockan är?”. Men, visst helt perfekt är det inte, men det finns en inlärningsprocess i Google Assistent som ska göra den bättre med tiden.

Nest Hub kan passa bra i köket. Den kan spela lite bakgrundsmusik samtidigt som den läser upp recept för dig. Man kan själv läsa receptet men ofta har man kladdiga fingrar så då är det bra att få receptet uppläst. Nest Hub delar upp receptet i korta snuttar. Gör si, gör så. Man stegar genom receptet genom att peka på skärmen, eller lämpligare ge röstkommandon. Tyvärr måste man säga ”Hej Google” före man säger ”Nästa steg”.

Man kan göra sökningar i främst Wikipedia och få fakta över näst intill allt. Det går även att läsa artiklarna på skärmen. Det är bra eftersom Nest Hubs information är ganska kortfattad. Tyvärr finns det ingen inbyggd webbläsare så man kan inte fritt surfa på internet.

Nest Hub har tillgång till Google Maps vilket gör att man kan få upp kartor över hela världen. Man kan även exempelvis få upp förslag på de närmsta restaurangerna. De läses inte upp utan man de visas på skärmen.

Likaså är man bunden till de appar som följer med Nest Hub. Man kan exempelvis lyssna på Spotify men inte titta på Netflix. Nest Hub har även stöd för tusentals externa smarta prylar. Man kan exempelvis styra ljuset, se vem som står utanför dörren och ringer på samt höja och sänka värmen på elementen. Så när du köper smarta prylar och har Nest Hub bör du först kontrollera om de är kompatibla med Google Assistent.

Högtalaren i Nest Hub är mest gjord för tal och är inte något förstahandsval för dig som vill lyssna på musik. Visst duger Nest Hub om man vill ha bakgrundsmusik exempelvis i köket. Den duger väl som komplement eller ersättare till en enkel radio.

Skärmen är inte speciellt högupplöst men den mesta av texten är ganska stor så att man kan läsa den på lite avstånd. Det fungerar mycket bra och det går även att läsa fast man står lite vid sidan om skärmen. På nära håll går det även att läsa finstilt text såsom Wikipedia men då märks den låga upplösningen tydligt.

Nu har jag bara nämnt några få grejer som Google Nest Hub kan användas till. Möjligheterna är stora. Jag har exempelvis inte nämnt kalendern, väckarklockan, den digitala fotoramen eller väderfunktionen. Google Nest Hub är en bra grund att bygga upp sitt smarta hem kring.

Det Bra

  • Bra grund att bygga det smarta hemmet kring
  • Mångsidig
  • Tolkar kommandon bra
  • Lagom stor
  • Bra mikrofoner
  • Skärmen tillför mycket

Det Dåliga

  • Ingen kamera
  • Ingen webbläsare
  • Assistenten fortfarande inte lika omfattande på svenska som på engelska
  • Inte bra ljud för musik
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi