Grow Home

Av i i Recensioner, 3 Mer

Grow Home

B.U.D. det är ditt namn. Du är en robot som inget hellre vill än att samla prover på främmande växter. Det gör du genom att få plantor att växa från planet till planet.

B.U.D. är ingen modern robot som hälsar artigt när han träffar någon. Nej, han är sådär skönt blipp-plopp-blingig som bara robotar som har några år på nacken kan vara. Han har en riktigt härlig och svajande stil när han går och är helt lealös vilket gör att han nästan kan vika sig dubbel.

Hans uppgift är att få blomknoppar på gigantiska blommor/träd att få kontakt med energifyllda, gröna stenbumlingar som svävar runt plantan. B.U.D. är dock helt ointresserad av fåren som bräkande hoppar runt på planeterna. När ett förutbestämt antal grenar på trädet nått energistenarna växer trädet upp till nästa planet.

Det blir minst sagt mycket klättrande och B.U.D. är duktig på det. Även om det kändes lite avigt i början så funkade snart klättringen riktigt bra. Fast det hände att jag ramlade ner från ett träd och då var det bara att trycka på självförstörelseknappen. Då åker man tillbaka till en teleporteringsanordning. Det lustiga är att M.O.M. alltid säger att man är duktig när man förstör sig själv. Förutom denna gigantiska bönliknande växt finns även några andra möjligheter att interagera på. Exempelvis kan man använda blommor och löv för att glidflyga.

Att styra grenarna mot energin var lite knepigt. Kontrollen var känslig och det var lätt att missa energistenen. Fast, det är en av få riktiga svagheter med spelet Grow Home vilket gör det lätt att leva med. Den andra svagheten är kameran som kan ställa till med en hel del problem då den svajar hit och dit och helt plötsligt kan vara på ett ställe man inte riktigt vill ha den på.

Grafiken är ganska festlig. Den är klart retroinspirerad med kantiga former och få färger samt med lite blipp-bloppande ljud här och där. Om du gillar den här stilen så har du mycket att hämta i Grow Home. Fast man har skapat grafiken i 1080p vilket innebär att den faktiskt ser bättre ut än om den skapats för någon gammal konsol.

Grow Home är ett roligt spel som är utmanande. Man måste ha en del tålamod när man klättrar runt, men belöningen när man lyckats ta sig från en planet till en annan är stor och gör att det inte gör något att det är tidsödande att klättra runt bland grenar och stenar. Grow Home har mycket indiekänsla över sig då det känns såväl udda som experimentellt. Men, det är faktiskt jätten Ubisofts studio Reflections som utvecklat spelet.

Det Bra

  • Skön grafik
  • Kul gameplay
  • B.U.D:s blippande, boppande och blingande
  • Självförstörelseknappen är ovärderlig

Det Dåliga

  • Bökigt att styra grenarna rätt
  • Kameran
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi