Guitar Hero: Aerosmith

Av i i Recensioner, 2 Mer

Guitar Hero: Aerosmith

Det amerikanska hårdrocksbandet Aerosmith har blivit legendariska vid det här laget. Deras första platta släpptes redan 1972. Fullt så gammal är givetvis inte Guitar Hero-serien, men det är en spelserie som blivit oerhört populär. Ett Guitar Hero-spel byggt på Aerosmith borde bli en succé.

Jag antar att spelutvecklarna tänkt just så när de kläckte idén om Guitar Hero: Aerosmith. Att bygga ett spel kring ett enda band känns dock lite vanskligt. Kommer utvecklarna snett in i spelet är det risk att de riktiga fansen ogillar spelet och för de som inte har ”The bad boys from Boston”, som Aerosmith ibland kallas, som idoler finns risken att spelet blir enformigt.

Nu har dock Activision garderat sig lite genom att lägga till material från andra storheter inom rockbranschen såsom Joan Jett, Lenny Kravitz och The Clash. Drygt hälften av de 41 låtarna är dock låtar av Aerosmith. Jag tycker att utvecklarna, Neversoft, har gjort ett bra jobb att skapa ett spel som andas detta legendariska band. Jag ska erkänna att jag inte är någon Aerosmithkännare, men för mig känns spelet äkta. Tillsammans med de övriga banden är låtlistan diger och jag tror den tilltalar många bland såväl Aerosmith fans som övriga rockälskande människor.

Din uppgift som spelare är att sätta samman ett band och göra det till ett legendariskt band. Du får följa Aerosmith med låtar som är i någorlunda kronologisk ordning. Karriären består av totalt 31 låtar och ytterligare tio låtar kan köpas i shopen. De första låtarna är från mitten av 70-talet. En hel del av låtmaterialet har släppts som singlar, men vissa låtar återfinns bara på studioalbum. Det gäller exempelvis ”Uncle Salty” (1975) från albumet ”Toys in the Attic” (låten handlar för övrigt om våld mot barn och incest).

Låtlistan är som sagt tung. Bland hitsen kan jag nämna ”Walk This Way” (featuring Run-D.M.C., 1986), ”Rag Doll” (1988), ”Love in an Elevator” (1989) och ”Pink” (1997). Jag saknar dock dunderhiten ”I Don’t Want to Miss a Thing” (1998) från filmen Armageddon. Jag tror att det är en av gruppens största hits.

För att få den rätta stämningen har utvecklarna lagt ner mycket tid på att återskapa trovärdiga rörelser hos bandmedlemmarna. Sångaren Steven Tylers läppar är exempelvis ganska unika och ett kännetecken för honom. För att återskapa dom har man använt motion caption och resultatet är helt okej.

Vad skiljer då Guitar Hero: Aerosmith från Guitar Hero III? Inte mycket. Guitar Hero: Aerosmith är i princip Guitar Hero III med nya låtar och en presentation som andas Aerosmith. Ett sådant här spel är svårt att betygsätta. Hela spelet hänger på Aerosmith, så om du inte gillar denna Bostongrupp bör du givetvis inte köpa nya Guitar Hero. Ni andra tycker jag ska ta och tänka över ett köp. Soundtracket är fett och Aerosmith rockar loss rejält på scenen. Synd bara att man knappt hör vad som sjungs.

Låtlista
”All the Young Dudes” av Mott the Hoople (cover)
”Draw the Line” av Aerosmith
”Dream Police” av Cheap Trick
”Make It” av Aerosmith (re-recorded)
”Uncle Salty” av Aerosmith

”All Day and All of the Night” av The Kinks (cover)
”I Hate Myself for Loving You” av Joan Jett
”Movin’ Out” av Aerosmith (re-recorded)
”No Surprize” av Aerosmith
”Sweet Emotion” av Aerosmith

”Complete Control” av The Clash
”Livin’ on the Edge” av Aerosmith
”Love in an Elevator” av Aerosmith
”Personality Crisis” av New York Dolls (cover)
”Rag Doll” av Aerosmith

”Bright Light Fright” av Aerosmith
”King of Rock” av Run-D.M.C.
”Nobody’s Fault” av Aerosmith
”She Sells Sanctuary” av The Cult
”Walk This Way” av Run-D.M.C. featuring Aerosmith

”Always on the Run” av Lenny Kravitz
”Back in the Saddle” av Aerosmith
”Beyond Beautiful” av Aerosmith
”Dream On” av Aerosmith (re-recorded)
”Hard to Handle” av The Black Crowes (cover)

”Cat Scratch Fever” av Ted Nugent
”Mama Kin” av Aerosmith (re-recorded)
”Sex Type Thing” av Stone Temple Pilots
”Toys In The Attic” av Aerosmith
”Train Kept A Rollin” av Aerosmith
”Guitar Battle vs Joe Perry” av Joe Perry

Bonuslåtar
”Combination” av Aerosmith
”Kings and Queens” av Aerosmith
”Let The Music Do The Talking” av Aerosmith
”Mercy” av Joe Perry
”Pandora’s Box” av Aerosmith
”Pink” av Aerosmith
”Rats In The Cellar” av Aerosmith
”Shakin’ My Cage” av Joe Perry
”Talk Talkin” av Joe Perry
”Walk This Way” av Aerosmith

Det Bra

  • Grymt soundtrack
  • Bandet gör sig bra på scenen
  • Steven Tylers munrörelser

Det Dåliga

  • Det blir nog för mycket Aerosmith för vissa personer
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi