Guitar Hero II

Av i i Recensioner, 2 Mer

Guitar Hero II

Come on, let’s rock n’ roll. Släpp loss håret, grabba gitarren och rocka fett. Känn adrenalinet flöda till låtar av Van Halen, Guns N’ Roses med flera.

Känner du till andra musikspel, såsom dansspel? Precis som dem gäller det att träffa rätt ton vid rätt tillfälle. För dansspel är det en dansmatta med olika pilar som gäller. I Guitar Hero II plockar du fram en gitarr, svänger med håret och rockar loss till rock n’ roll.

Ursäkta, men mina gitarrkunskaper är inget vidare, men jag ska ändå ge mig in på att beskriva gitarren. Den liknar till viss del en riktig, fast plastig, gitarr med en tuff formgivning. Det finns fem färgade knappar som sitter tvärs över ”strängarna” (det finns inga riktiga strängar). Dessa knappar, som kallas tvärbandsknappar, kan närmast liknas vid olika ackord. Längre ner, där man normalt ”slår” över strängarna finns en längre knapp kallad anslagsknapp.

När du spelar trycker du på den färg som visas på skärmen och får därmed rätt ackord. Sen gäller det att slå, eller snarare vippa, på anslagsknappen i exakt rätt ögonblick. Ibland spelar man bara en kort ton medan vid andra tillfällen är tonen betydligt längre. I det senare fallet kan man leka med svajarmen som ger ett distat ljud.

Totalt finns tre gitarrspår – lead, komp och bas – och det finns verkligen en hel drös bra låtar, över 70 närmare bestämt. Vad sägs om följande exempel?

Sweet Child O Mine – Guns N’ Roses
Heart-Shaped Box – Nirvana
Tonight I’m Gonna Rock You Tonight – Spinal Tap
War Pigs –Black Sabbath/Ozzy Ozbourne
Cherry Pie – Warrant
You Really Got Me – Van Halen

Det här var bara några, så räkna med tryck i högtalarna. En del kommer nog att gilla Guitar Hero II’s flerspelarmöjligheter. Xbox Live ger dig möjlighet att spela mot andra. I flerspelarläget kan du dels utmana en kompis och dels spela i lag.

Gillar du musikspel och inte är allergisk mot hårdrock så är Guitar Hero II ett måste. Med ett grymt soundtrack och äkta spelglädje är Guitar Hero II prisvärt trots det höga priset (från 759:- vid artikelns publicering, källa Pricerunner).

Det Bra

  • Gitarren
  • Skönt soundtrack
  • Känslan

Det Dåliga

  • Ganska högt pris
  • I svåraste laget för mig
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi