Hannah Montana

Av i i Recensioner, 3 Mer

Hannah Montana

Miley är en helt vanlig tjej… Nja kanske inte, hon lever ett dubbelliv med en hemlig identitet som bara hennes bästa vän Lilly känner till. Miley är nämligen den stora popstjärnan Hannah Montana. En dag får Miley ett kort där en hemlig person uppger sig känna till hennes dubbelliv och hotar att avslöja den. Det är här detektivarbetet börjar med att ta reda på vem som känner till Hannahs identitet.

Hannah Montana är upplagt som ett klassiskt peka-och-klicka äventyr som bygger på Disneys tv-serie med samma namn. Du styr Hannah genom att klicka dit hon ska gå. Klicka på olika personer för att prata med dom. Du letar hela tiden efter ledtrådar. Vissa får du av personer du stöter på, andra kan ligga gömda på olika ställen. Genom att undersöka rummen med förstoringsglas och ficklampa hittar du ledtrådar som främlingen eller någon annan tappat.

Många saker du hittar är antingen sönder eller behöver kombineras av annan orsak. Exempelvis ska du i början av spelet leta rätt på en cd-skiva och dess fodral och lämna den till en tjej för att få en ledtråd.

Under spelets gång stöter du på bland annat Jackson (Mileys bror), Oliver (Mileys bäste killkompis), Ambler och Ashley (två dryga och självupptagna tjejer). Nu är dom mest i vägen så du måste få dom att flytta på sig. Det gör du genom att föra rätt dialog. Du får dialogalternativ och du väljer alternativ genom att föra pekpinnen i ett visst mönster över skärmen vilket är ett trevligt sätt att interagera på. Det kan även hända att du behöver muta någon – Jackson gillar exempelvis Hannah Montana-prylar.

Under spelets gång hittar och får man olika prylar som kan användas för att skapa olika outfits på Hannah Montana.

Hannah Montana är ett riktigt trevligt spel för främst lite yngre tjejer. Ett skateboardspel, användandet av pekpinnen, grafiken och detektivarbetet ger spelet charm. Tyvärr finns det svagheter. Det första är att spelet är på engelska vilket kan vara knepigt för de yngre. Det andra är att spelet efter ett tag känns repetitivt då man gör liknande saker om och om igen. Det sista är spellängden. Spelet består av tre ganska korta episoder. Trots dessa brister är Hannah Montana ett bra spel som är roande.

Det Bra

  • Detektivarbetet
  • Användandet av pekpinnen
  • Presentationen – grafik, ljud, dialoger

Det Dåliga

  • Ganska kort spel
  • Lite tunt
  • Engelska
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi