Häst & Ponny: Min första ponny

Av i i Recensioner, 2 Mer

Häst & Ponny: Min första ponny

Min första ponny är ett charmigt Häst & Ponny-spel som passar barn i lågstadiet och uppåt. Här får du möjlighet att ta hand om din egen lilla häst på gården. Från Ponnydalen kan du även ta dig till flera viktiga platser i spelet: till hästhandlaren, ladugården, träningspaddockarna samt till Skogsvallen där alla tävlingarna hålls.

Farfars röst guidar dig igenom spelet och allt är mycket lätt att förstå sig på. Vissa sidor kan du även få en text uppläst för dem som ännu inte kan läsa. Spelet går ut på att du ska sköta din häst, träna den och tävla i dressyr, hoppning och terräng för att få ihop till hästmynt. Dessa ”låser upp” nya hästar och gör så att man kan gå vidare i spelet. Mellan tävlingarna så gäller det att sköta om hästen och även mocka i stallet. Ett enklare alternativ är att låta farfar ta hand om hästen åt dig, detta val gör du i början av spelet och det går även att ändra om du ångrar dig.

Men om du väljer att ta hand om din häst själv, så får du en hästsko varje gång som du ryktar, mockar, fodrar och sadlar din häst. Hjälper du farfar att sortera sina bär på vinden så får du äpplen i vinst som du sedan använder för att lära din häst olika konster. Det finns en energimätare på boxens högra vägg, där du kan hålla koll på hur din häst mår. Är staplarna låga måste du ge det din häst behöver.

Det är mycket lätt att använda piltangenterna vid träningen resp. tävlingarna. Men när du ska leda din häst så tar du muspekaren på hästens grimma och drar dit den ska och detta visade sig vara lite svårare. Avståndet vid hoppningarna stämmer inte alls, utan hoppet sker alldeles för långt innan själva hindret och man ser ekipaget ”galopperar rakt igenom” hindret istället.
Du kan inte heller se hur hästen mår när du tränar eller tävlar med din häst, så det gäller att hålla lite koll själv.

Spelet bjuder verkligen på en otroligt fin grafik, snygga animationer på hästar och miljö och ett mycket bra ljud. Dock är systemkraven alldeles för höga och det är otroligt långa laddningstider inför varje val du i stort sett gör i spelet. Det hörs många röster när det är tävlingar, men läktarna står helt tomma? En liten miss kanske. I spelet finns även en massiv fakta del om allt som rör hästar och ridning, en given hit för alla hästintresserade. Pttroo…nu ska jag fortsätta med min shettis ”Lillen” i spelet, för han är så himla envis och vägrar att hoppa så jag får nog muta med ett smaskigt äpple. Har ju inte klarat första nivån ännu, men skam den som ger sig. Ser fram emot att få köpa nya otroligt fina hästar och ge mig ut på nya utmaningar.

Det Bra

  • Stort återspelningsvärde
  • Otrolig grafik och ljud
  • Massiv faktadel
  • Utbildande och kul

Det Dåliga

  • Höga systemkrav
  • Långa laddningstider
  • Svårt att klara hoppning och terräng
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi