Hot Brain: Fire Up Your Brain

Av i i Recensioner, 2 Mer

Hot Brain: Fire Up Your Brain

Är det någon som har en hjärna som går på tomgång? Midway har kommit på en lösning som ska sätta fart på de små grå hjärncellerna.

Vem har sagt att spel måste gå ut på att skjuta ihjäl så många som möjligt eller på annat sätt vara ”skadliga”? Hot Brain är precis raka motsatsen. Här gäller det att tänka snabbt och att aktivera hjärnans alla celler. Med ett antal utmaningar ska hjärnan värmas upp för att till sist bli glödhet. Utmaningarna är uppdelade i fem kategorier – logik, matte, språk, minne, och koncentration. Dessa utmaningar kan närmast betraktas som minispel. Många av dessa liknar de utmaningar man ställs inför i IQ-test.

Att addera eller subtrahera en figur från en annan kan vara ganska knepigt, men det är en av utmaningarna man får. En annan är det gamla hederliga minnesspelet där man ska upprepa en sekvens av noter. Att följa en linje och tala om vilka två garnnystan som hänger ihop är väldigt enkelt på den lättaste av de tre svårighetsgraderna, men på den högsta är det sannerligen inte lätt då det blir ett riktigt gytter av trådar som snirklar ihop sig.

Förutom att öva på de olika utmaningarna så finns ett test som visar hur het din hjärna är. Genom att göra testet regelbundet kan man se om man blir smartare över tiden.

Det finns även två multiplayerspel. I Brain Race tävlar 2-4 spelare i en serie av utmaningar där den som får den hetaste hjärnan vinner. I Think Tank samarbetar 2-4 spelare för att höja temperaturen på en 3d hjärna tills den blir glödhet.

Är då Hot Brain: Fire Up Your Brain ett bra köp? På det svarar jag ganska bra. Det finns lite för få typer av utmaningar för att göra mig helt nöjd. Å andra sidan finns det tre svårighetsgrader på varje spel. Den svåraste kräver för övrigt mycket tänkande. Ofta tog tiden slut alltför tidigt för mig.

Det Bra

  • Hjärnan aktiveras
  • Tre svårighetsgrader
  • Kan följa sin utveckling över tiden
  • Bra pris
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi