Ice Age 2: The Meltdown

Av i i Recensioner, 3 Mer

Ice Age 2: The Meltdown

För alla er som gillade filmen kommer här ett spel som ger er ett tillfälle att få njuta en liten stund till. Spelet är baserat på filmen, men följer ett helt annat spår än vad filmen gör. I spelet är man den lilla ekorren Scrat, som måste lösa en massa olika uppdrag för att man skall komma vidare. Vid några tillfällen får man dock spela som Diego och Sid.

Mellan de olika banorna finns sekvenser ur filmen vilket gör att man känner igen sig och vet ungefär hur långt det är kvar att spela. Att tro att detta skall vara ett lätt/tråkigt spel är helt fel. Man fastnar lätt med de olika banorna då de inte är så lätta som man skulle kunna tro.

En rolig sak som spelutvecklarna har lagt in i spelet är att man kan samla på ekollon och när man har samlat ihop 1000 ekollon så ”låses” en bonus upp. Bonusarna kommer man bara åt via huvudmenyn, vilket inte är så dumt som man först skulle tro då bonusarna är… (vad det är vill jag inte avslöja). På vissa av banorna behöver man också samla in ett antal nötter för att kunna ta sig vidare.

Runt om i spelet finns det inte bara nötter/ekollon gömda utan även frukter som är till för att fylla på kraft så att man kan göra en specialattack. Något som vi tyckte var riktigt bra var att om man blir av all sin energi behöver man inte starta om hela banan utan man får starta om där spelet senast autosparade. Om man märker att energin är låg finns det blomblad som man kan samla in för att fylla på energin med.

Spelutvecklarna har lyckats mycket bra med att få till grafiken och kontrollerna, en av få nackdelar är att kameran inte riktigt hänger med stundtals. När man skall lära sig något nytt finns det olika skyltar som man kan gå fram till för att läsa på och på så sätt lära sig hur man kan ta sig vidare.

Ice Age 2: The Meltdown är ett roligt och lättstyrt spel som jag gärna rekommenderar till alla som vill köpa det. Det bör dock poängteras att hela spelet är på engelska så de yngre barnen måste ha hjälp med att förstå hur/vad de skall göra. Men ett riktigt vanebildande spel för stora och små det är den!

Det Bra

  • Roligt
  • Lätt att lära sig
  • Bonusarna

Det Dåliga

  • Spelet är på engelska
  • Kameran hänger inte riktigt med
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi