Icemat Gear 2nd Edition Mousepad

Av i i Recensioner, 3 Mer

Icemat Gear 2nd Edition Mousepad

Danska företaget Icemat har tillverkat musmattor i glas under några år. Deras andra generations matta finns i flera läckra färger.

De flesta gamers vet säkert vad Icemat är. Deras musmatta i glas används av en hel del spelglada runt om i världen. Jag testade för några år sedan Icemats första musmatta utan att vara direkt imponerad. Den största anledningen var ett väsande ljud samt att mattan var för trög.

Dessa problem har rättats till i och med att andra generationens musmatta släpptes. Att föra musen över nya Icemat Gear ger visserligen upphov till ett obetydligt väsande ljud, men det är absolut inte störande. Genom att sätta på de medföljande teflonfötterna (padsurfers) på musen minskar ljudet och så även friktionen. Det är dock snålt att bara skicka med fem teflonfötter.

Till en början uppfattade jag friktionen något för hög. När jag väl vant mig blev emellertid mattan väldigt skön att använda. Musföringen blev mycket jämn, vilket givetvis gav en bra precision. Den optimala kombinationen är att använda en lasermus. Jag rekommenderar dock att ni använder de medföljande teflonfötterna.

Det testexemplar jag fick från danska Softtrade var läckert svart. Därutöver kan musmattan fås i ytterligare sju färger, däribland grön, blå och vit. Plattan är helt fyrkantig med något avrundade hörn, vilket säkert är en nackdel för er som är vana vid en svängd form. På undersidan finns sex fötter.

Omdöme: Andra generationens Icemat är en riktigt skön upplevelse. Musen glider med en mycket mjuk och jämn rörelse vilket gör mattan synnerligen lämpad för alla som gillar spel.

Det Bra

  • Mycket skön.
  • Hög precision.
  • Snygg.

Det Dåliga

  • Glas kan gå sönder.
  • Helt fyrkantig.
  • Bara fem padsurfers (teflonfötter).
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi