Jabra C820s

Av i i Recensioner, 2 Mer

Jabra C820s

Med en aktiv brusreducerande mekanism ska Jabra C820s minska bakgrundsljudet med upp till 92%.

Visst låter det underbart att enbart höra musiken strömma ur hörlurarna och slippa höra tågets monotona dunkande eller allt surrande prat runtomkring? En fröjd för musikälskaren och för oss som gärna tar med ett bärbart spel. Jabra C820s har försetts med en aktiv brusreducering. Rent praktiskt innebär det att hörluren lägger på en antibrussignal som till stora delar neutraliserar bakgrundsljudet. Det ska ge en reduktion på upp till 22 decibel (upp till 92 %) av störande bakgrundsljud.

Till en början var jag lite oroad över att mobiltelefoner skulle störa hörlurarna. Det visade sig dock inte vara något problem att tala om. Det är enbart vid ett par tillfällen som en mobiltelefon gett en störande ton. Den ena gången befann sig mobiltelefonen på mindre än 50 cm avstånd från mina hörlurar, så störningar från mobiltelefoner är inget stort problem.

Jag har testat hörlurarna i många olika miljöer. Det är mycket skönt att slippa stora delar av ljudet från omgivningen. Trots det är jag inte helt nöjd. Skillnaden gentemot andra, icke brusreducerande kåpor, är nämligen inte så stor som förväntat.

Jabra C820s är mycket sköna att använda, men det blir givetvis varmt om öronen efter ett tag, precis som med andra tättslutande kåpor. Jag blev något överraskad över ljudkvalitén. Hörlurarna låter riktigt bra med ett klart och varmt ljud samt god dynamik. Om jag ska klaga på något så är det diskanten som känns något platt.

Om den aktiva reduceringen av bakgrundsljuden fungerat bättre så hade Jabra C820s onekligen blivit ett riktigt bra köp. Den är välljudande och riktigt snygg, men då hörlurarna är ganska dyra (rek pris 1300:-) tycker jag inte att de är helt prisvärda.

Det Bra

  • Välljudande
  • Bekväm

Det Dåliga

  • Skillnaden i brusnivå gentemot vanliga kåpor är inte så stor som förväntat
  • Högt pris
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi