Jabra Evolve 75e

Av i i Recensioner, 3 Mer

Jabra Evolve 75e UC

Jabra Evolve 75e är trådlöst in-ear-headset för såväl kontor som underhållning. Passar mobil, surfplatta och dator.

Jabra Evolve 75e marknadsförs främst som trådlösa öronsnäckor för professionella affärssamtal. Jag har dock testat dem som samtals- och musiklurar. Jabra Evolve 75e finns i två versioner – en UC-certifierad och en Microsoft Skype for Business-modell.

Snäckorna ansluts via Bluetooth till mobil eller surfplatta och man guidas genom den enkla processen av en röst. Jabra Evolve 75e kan dessutom anslutas till en dator via USB-porten. En liten USB-dongel medföljer.

Jabra Evolve 75e är snyggt designad. Headsetet är inte helt trådlöst. Den har en sladd mellan de båda snäckorna samt en tyngre bit bakom nacken där bland annat batteriet har placerats. Eftersom taltiden är 14 timmar krävs ett hyfsat stort batteri. Det laddas fullt på 2 timmar via USB.

Totalt finns fem knappar. På höger sida finns en multifunktionsknapp för att svara, avsluta samtal samt pausa eller starta musik. Dessutom finns volymknappar på den sidan. Tyvärr finns inga knappar för att bläddra framåt och bakåt i låtlistan. På vänster sida finns en knapp för att aktivera eller stänga av brusreduceringen, ANC. Dessutom finns en knapp för att stänga av mikrofonen.

Det medföljer tre uppsättningar silikonproppar. Dessa är ovala, inte runda som är normalt. Dessutom är snäckorna försedda med vingar. Det finns tre uppsättningar sådana. Allt sammantaget gjorde att vänster snäcka satt fantastiskt bra på mig. Höger öra satt däremot dåligt. Snäckan åkte ur trots största proppen. Jag skulle ha behövt en ännu större. Jag brukar inte ha dessa problem mad andra in-ear-hörlurar.

Som jag skrivit är Jabra Evolve 75e anpassat för samtal. Det märks tydligt på samtalskvaliteten som är mycket bra. Headsetet har dessutom aktiv brusreducering som fungerar ypperligt. Väldigt mycket av bakgrundsljuden filtreras bort och de jag samtalat med har berömt ljudkvaliteten som bättre än mobiltelefonens mikrofon.

Det är inte bara samtalskvaliteten som är bra utan Jabra Evolve 75e UC passar även bra till musik och film. Ljudet är klart och tydligt samt nyanserat. Dock är ljudet inte fullt lika bra som de bästa musikheadseten i prisklassen stoltserar med. Basen var lite klen men när jag aktiverade ANC blev det mer tryck i basen utan att ljudet försämrades för övrigt.

Jabra Evolve 75e är ett ypperligt trådlöst headset för samtal. Det passar mycket bra i bullriga miljöer. Det är dock även ett bra headset för underhållning. Jag efterlyser dock större silikonproppar. Slutligen vill jag berömma den medföljande väskan som är såväl snygg som praktisk.

Det Bra

  • Samtalsljudet
  • Mycket bra brusreducering
  • Passar både dator och Bluetooth
  • Lång batteritid
  • Bra ljud även för musik
  • Mycket bra väska

Det Dåliga

  • Ena snäckan ville inte sitta ordentligt – örongången är stor
  • Kan inte bläddra bland musikspåren
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi