Jag älskar hundar!, Jag älskar katter! samt Jag älskar kaniner!

Av i i Recensioner, 2 Mer

Jag älskar hundar!, Jag älskar katter! samt Jag älskar kaniner!

Alla har vi väl någon gång drömt om att få en alldeles egen liten hundvalp, katt- eller kaninunge? Många av oss vill ju ha just en valp eller annan djurunge för att de är så små och söta. Så är de ju i början men till slut blir djuren också stora och vuxna. Med Jag älskar hundar/katter/kaniner! kan du ha din alldeles egna interaktiva valp/unge, som aldrig växer upp! Denna kan du då leka med och ta hand om och göra precis det du vill.

Jag älskar hundar/katter/kaniner! är tre olika spel med en djurart i varje. På så vis kan man välja sitt favoritdjur och behöver inte spela med alla tre djuren. Varje spel är uppbyggt utav 22 olika minispel, alltså 66 spel om man har alla tre, och dessa spel är sorterade i tre olika kategorier; träning, skötsel samt lek och spel. I varje kategori finns ett antal olika minispel. Till exempel mitt kaninpensionat i kaninspelet, kattgräs i kattspelet och fånga in valpar i hundspelet. Vissa av minispelen återkommer och är ungefär likadana i flera av de tre olika spelen, som till exempel hoppa över ån, forsränning, hinderbana, flyga drake och godis till djuren. Däremot är ju minispelen alltid anpassade till varje spels djurart.

När man har spelat ett minispel får man en fin rosett vid det minispelet som visar att man har klarat av det och om man har varit tillräckligt duktig så hamnar man på en tio-i-topp-lista. På så vis blir det roligt att spela samma spel flera gånger, för att få bättre resultat och hamna högre upp på listan. Listan innehåller sedan tidigare fiktiva resultat av fiktiva personer som det är roligt att försöka slå. En nackdel med detta är att dessa har ganska vanliga flicknamn. Så om man heter till exempel Emma, Wilma eller Linnéa (typiskt!) så finns det redan personer som heter så på listan. På så vis kan det vara svårt att veta vilka resultat som är ens egna och vilka som inte är det. Därför rekommenderar jag att man ger sitt namn i början av spelet lite karaktär, man kan till exempel lägga till första bokstaven i efternamnet eller något annat kul. När man sedan har spelat ett visst antal minispel får man en present i sin skattkista. Dessa kan man skriva ut på sin skrivare, om man har någon.

Grafiken i spelet är mycket bra. Det är inte bara platta, trista spel utan djuren är tredimensionella med ett fint djup. Det är inte heller fyrkantigt och fult utan runda och fina former på djuren. Det är dessutom lätt att hitta i spelet tack vare en enkel uppbyggnad och en röst som säger vad man ska göra. Hon (det är en kvinnlig röst) berättar vad minispelen går ut på och vilka kontroller som gäller för varje minispel. Dessa får man bara höra första gången man spelar ett minispel, så man slipper höra det varje gång. Men om man har glömt bort är det lätt att få höra det igen. Vill man inte höra kontrollerna alls så är det bara att trycka på esc-knappen. Denna röst berättar även vad varje knapp i spelet innebär och läser upp alla minispelens titlar. På så vis kan små barn enkelt spela själva, tack vare den pedagogiska rösten. När man förlorar i ett spel säger hon alltid hur duktig man har varit, vilket är jättebra. Det kan dock bli lite tjatigt i längden eftersom hon pratar varje gång man snuddar med muspekaren över ett minispel.

Spelen finns att köpa i butik eller att köpa för nedladdning för en billig peng i Nordic Softsales webbutik.

Sammanfattningsvis är detta ett perfekt spel för alla som älskar små söta djurungar även om det aldrig kan kompensera för en riktig hundvalp, katt- eller kaninunge. En perfekt present till mindre barn då det är enkelt, roligt och lätt att förstå. Fast vi som är lite äldre kan ju självklart också roa oss med dessa spel, förutsatt att man har barnasinnet och barnsligheten kvar.

Det Bra

  • Belöningar i form av rosetter och presenter
  • Fantasifullheten och variationen i minispelen
  • Tio-i-topp listorna
  • Pedagogisk röst

Det Dåliga

  • Rösten blir lätt tjatig
  • Namnen på tio-i-topp-listorna
  • För högt tempo i vissa minispel
  • Tjejigheten, killar kan väl också gilla djur?
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi