Josefin och Sofus i morotsparken

Av i i Recensioner, 2 Mer

Josefin och Sofus i morotsparken

Ett nytt spel med den gulliga kaninflickan Josefin och hennes kamrat kaninkillen Sofus. Den här gången får vi även träffa några av deras vänner. Hela gänget skall till nöjesfältet (morotsparken) för att ha kul.

Vid entrén måste man uppge sin ålder för att betala rätt entréavgift (som betalas i morötter) och nu ställs spelet in på den nivå som är lämplig för barnet. Spelet är uppbyggt som olika områden på ett nöjesfält och på den lättaste nivån kan man gå igenom parken utan att behöva klara något av minispelen eller betala för det. Däremot i de svårare nivåerna måste man klara alla minispel i ett område för att komma till nästa område.

Spelet innehåller hela 22 minispel att förlusta sig med. Här finns allt från att åka berg och dal bana med hopp och plockning av morötter till läskiga vandringar i spökhus. I minispelen kan man fånga eller få ett antal morötter, men om morötterna tar slut går det alltid att återvända till område ett och utföra ett styrketest så fylls morotsförrådet på. Diplom kan även skrivas ut och även smaskiga recept att sedan pröva i köket.

Många av minispelen innehåller även räkne- och läsuppgifter. Att bygga nya ord av redan befintliga ord eller att åka karusell och fånga ord samt släppa dessa på rätt ställe var alldeles för svårt för vår sexåring, men när vi spelade tillsammans var det minispelen med bokstäver och siffror som skulle spelas!

Instruktioner fås varje gång man väljer ett nytt spel, skriftligen och med bild av om mus eller tangentbord skall användas. Minstingarna lärde sig snabbt att titta på vad dom skulle använda och sedan klicka vidare då även en muntlig instruktion spelas upp.

I Josefin och Sofus i morotsparken får man både spel som bara är till för att ha skoj, blandat med lärospel i en bra blandning. Vi upplever detta spel som trevligt och lite smågulligt. Inget jätteklipp, men ändå helt ok. Barnens kritik var att spelet är för kort det går att snabbt komma igenom alla minispelen.

Det Bra

  • Bra instruktioner.
  • Ett trevligt spel.

Det Dåliga

  • Ojämn svårighetsgrad på spelen.
  • För snabbspelat.
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi