Josefin på skolutflykt

Av i i Recensioner, 2 Mer

Josefin på skolutflykt

Den lilla gulliga kaninen Josefin är på utflykt i parken tillsammans med sina klasskompisar. Där finns en massa kul att göra.

I parken finns andra djur som på ett eller annat sätt hamnat i knipa. Ett lustigt exempel är en bäver som inte kan simma. Det hann han aldrig lära sig i skolan. Eftersom han inte kan simma vill han ha hjälp med att dyka efter en skatt. Josefin letar rätt på sin bäste vän, kaninen Sofus. Det blir alltså en kanin som simmar ned efter skatten istället för en bäver. Det finns även lite fler sådana här komiska inslag.

Ute i parken stöter Josefin på fler djur. Här finns vesslor, en oxe, myror, en varg med flera andra djur. Alla vill att du ska göra något för dom. En mus kan exempelvis inte sticka längre. Vilket elände! Hur ska hon nu kunna sticka barnbarnens halsdukar? Du hämtar såklart en kompis som är duktig på att sticka och hon samlar garnnystan så att hon får en svans av halsdukar efter sig, ungefär som ett av spelvärldens äldsta spel – masken.

Ett annat spel som bygger på en gammal goding, Frogger, är björnens spel. Du ska samla svampar åt honom. Svamparna växer dock på andra sidan floden. Du får hoppa på stockarna över floden. Varannan rad av stockar åker åt höger medan övriga åker åt vänster.

Skunkens hus har blockerats av stenar. Du ska para ihop stenarna två och två. Här finns ett matematiskt läromoment. Exempelvis ska en sten med siffran två paras ihop med en etta för att få tre.

Josefin på skolutflykt håller samma anda som övriga spel i Josefin-serien. Den är hjärtlig, hurtig och gladlynt. Det gör att barnen gärna spelar småspelen mer än en gång. Pinjata har även lagt ner en hel del arbete på rösterna som, med små undantag, håller hög klass – tramsigt flamsiga när det ska vara och mer allvarliga där det passar in. Om vi ska ta den svensk-norska fighten mellan Apselut spunk Astrid Lindgrens sagovärld och Josefin på skolutflykt vinner dock det svenska bidraget klart.

Det Dåliga

  • Charmig
  • Bra minispel
  • Rösterna
  • Josefin
  • Lite för få spel
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi