Josefin skolhjälp: Resan till kroppens inre

Av i i Recensioner, 3 Mer

Josefin skolhjälp: Resan till kroppens inre

Ett UFO har landat. De är här för att lära sig mer om människokroppen. Nu går deras undersökningar inte helt bra, därför måste du och kaninen Josefin hjälpa utomjordingarna.

Undersökningarna koncentreras till fem ställen – hörselsinnet, matsmältningen, skelett och organ, hjärnan samt blodomloppet. Här får barnen spela minispel som har anknytning till det ställe som undersöks. Barnen får bland annat pussla ihop skelettet och kroppens organ och styra en syrebubbla genom blodkärl fyllda med faror såsom åderförkalkningar och blodfetter och koppla ihop rör från mun, via magsäck och tarmar till ändtarmen.

Det finns tre svårighetsgrader och skillnaden mellan den enklaste och den svåraste är ganska stor. Jag tar hjärnan som exempel. Här gäller det att passa ihop en bild med rätt hjärndel. På den enklaste svårighetsgraden är det raka puckar. En parfymflaska ska exempelvis paras ihop med luktcentrat. På den svåraste svårighetsgraden är det betydligt knepigare. Då ska barnen passa ihop bilden med tre centra i hjärnan. Exempelvis är syn-, rörelse och balanscentrat viktiga vid basket.

När barnen klarat ett minispel belönas (?) han eller hon med lite information om någonting i kroppen såsom luktsinnet, synen eller intaget av mat. Tyvärr är den här biten inte speciellt bra. Det är för stelt med mycket prat och få animationer. Det hade räckt med några pilar, någon animerad rörelse eller så för att öka förståelsen och intresset. Det är inte speciellt mycket som behövts alltså. Dessutom har ett par fel i informationen smugit sig in. En annan svaghet är att det bara finns fem minispel som man spelar om och om igen.

Josefin skolhjälp: Resan till kroppens inre hade kunnat bli riktigt bra om man bara lagt ner lite mer tid på pedagogiken då upplägget i sig är riktigt bra. Några fler minispel hade inte heller skadat. Som det är nu är det ett okej spel, men inte mer.

Det Bra

  • Josefin
  • Härlig grafik
  • Charmigt

Det Dåliga

  • Bara fem minispel
  • Stel och oinspirerande information om kroppen
  • Det finns några små felaktigheter i informationen
5

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi