Joytech Nitro Racing Wheel

Av i i Recensioner, 2 Mer

Joytech Nitro Racing Wheel

Racing och Xbox 360 är en bra kombination. Visst duger handkontrollen, men något saknas – en ratt givetvis.

En bra ratt förhöjer körglädjen påtagligt i racingspel. Än så länge finns det få rattar till Xbox 360. Joytechs nya ratt, Nitro Racing Wheel, är därför ett välkommet tillskott, och jag och mina barn kastade oss med glädje över ratten.

Det första jag lägger märke till är en massa lysdioder och ett LCD-fönster. Lysdioderna visar gaspådraget och på LCD-skärmen ser man bland annat rattutslaget. Que? Vad är nyttan med det? Visst är det fränt, men vem sitter och glor på ratten när han kör? Det finns även en timer, men samma här – vem kan koncentrera sig på den mitt i en tävling?

Ratten har försetts med en hel uppsjö av knappar och fyra paddlar. Två av dessa är steglösa och motsvarar handkontrollens trigger-knappar och kan användas som gas- och bromsreglage. Växelspaken är som på en modern racingbil – du växlar antingen upp eller ner. Den saknar alltså alla växellägen som finns i en manuell standardlåda.

Vad som gör en ratt skön att använda är svårt att definiera. Det är många faktorer som ska stämma. Nitro Racing Wheel har onekligen många egenskaper som gör den skön, men även några skönhetsfläckar. Ratten har beklätts med en gummiartad yta som ger ett bra grepp. Rattutslaget är ganska stort, vilket är bra och borde ge en jämn precis styrning. Trots det känns styrningen något oprecis.

Ratten fästs på ett bord med fyra sugproppar. Det fungerar hyfsat, men är inte en helt tillfredsställande lösning eftersom ratten inte sitter tillräckligt stadigt. Hur kul är det om ratten tappar fästet mitt i ett toppenrace? Ratten kan även användas i knäet med två medföljande plastbitar, vilket funkade hyfsat bra.

Det medföljer även ett par pedaler, men du kan även köra utan dessa. Mina barn gillade pedalerna skarpt, medan jag enbart tycker dom var okej. Pedalerna är nämligen lite små för att passa mina fötter.

Som slutkläm tycker jag att Joytech Nitro Racing Wheel är en ganska bra ratt som är hyfsat skön att använda. Det är betydligt roligare att använda ratten än handkontrollen. Men varför slänger man in fåniga och oanvändbara finesser som enbart gör ratten dyrare?

Det Bra

  • Ligger bra i handen
  • Bra placering av knappar och paddlar
  • Stort rattutslag

Det Dåliga

  • Vem har nytta av lysdioderna och LCD-skärmen?
  • Inte tillräckligt stabil infästning
  • Styrningen känns något oprecis
  • Dyr (från 949:- i nuläget)
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi