Joytech – nya tillbehör till Xbox 360

Av i i Recensioner, 2 Mer

Joytech – nya tillbehör till Xbox 360

Joytech är känt för sina prisvärda tillbehör till diverse spelkonsoler. Nu ger företaget ut några tillbehör till Microsofts nya konsol, Xbox 360.

Neo Se Advanced Controller

Joytechs sladdförsedda handkontroll är betydligt billigare än originalet. Det första intrycket var att kontrollen var plastig. Den är dock robust så jag antar att den tål ganska tuffa tag. Vidare ligger kontrollen någorlunda bra i handen, även om den inte kommer upp till originalets nivå.

De två styrspakarna känns mycket sköna medan styrkorset är ett riktigt misslyckande. Den är trög att använda och ger dessutom ifrån sig irriterande ljud. Övriga knappar fungerar bra. De två triggerknapparna är emellertid trögare än på originalet. Start- och backknapparna har flyttats till kontrollens vänstra sida.

Neo Se Advanced Controller går även alldeles utmärkt att använda till din dator. Du kopplar in den i en ledig USB-port. Därefter sker installationen automatiskt.

Nya fronter

Att göra mobiltelefonen mer personlig genom att byta skal är poppis värre. Samma möjlighet har du med din Xbox 360. Med ett enkelt handgrepp kan du byta front. Joytech har släppt två dubbelpack samt ett enkelpack med så kallade faceplates, alltså skal. Enkelpacket är svart och det ena dubbelpacket innehåller kamouflagefärgade skal. Snyggast är dock ett blått skal som ingår i ett dubbelpack tillsammans med ett svart skal, båda delvis transparenta.

Skalen är snygga och av god kvalitet. Dom gör det möjligt för dig att på enbart några sekunder förändra utseendet på din Xbox 360.

Tid att koppla

Ljud och bild är givetvis viktiga för att få en bra spelupplevelse. Beroende på typ av teve och ljudkälla kan olika kontakter och sladdar behövas. Joytech ger ut tre olika kabelpaket.

Med Digital AV Cable Pack ansluter du din Xbox 360 till tevens RGB scart-anslutning. RGB ger något bättre bild än den vanliga kompositingången som används i kabeln som medföljer Xbox 360. Kabeln kan även anslutas via en s-videoingång och stereo RCA-ingångar. En optisk kabel följer också för digitalt 5.1-ljud.

Om du har en HD-teve eller datorskärm med VGA-ingång kan du använda Digital VGA Cable High Definition AV Pack. High Definition (HD)-anslutning ger betydligt bättre bild än dagens standardteve. Kabeln har stöd för HD upp till 1080i. Ljudet kan anslutas antingen med RCA-kontakter eller medföljande optisk kabel.

HD-teve är framtiden och Xbox 360 har stöd för denna standard. Med Digital AV Cable High Definition Pack kan du ansluta din Xbox 360 till en HD-teve, samt även till en 5.1 ljudkälla med den medföljande, optiska kabeln. Kabeln har även stöd för progressive scan.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi