Kalle Kunskap 2: Förskolan – Den stora stjärnjakten

Av i i Recensioner, 3 Mer

Kalle Kunskap 2: Förskolan – Den stora stjärnjakten

Ditt uppdrag i detta läroprogram är att hjälpa Tindra befria stjärnorna som har blivit instängda inne i brilliantberget av PiRåttornas kraschade skepp. För att befria stjärnorna skall du samla in fem brillianter som du får efter att du löst olika uppgifter. Till din hjälp har du Kalle Kunskap och Leo Lejon som hjälper dig i din jakt på brillianterna.

Programmet är mycket pedagogiskt med repetitiva övningar där barnen lär sig bl.a. att ordna och sortera, bokstäver, problemlösning, färg och form m.m. Utan att barnen tänker på det så ökar svårighetsgraden i varje övning.

Det var lätt att hitta i Tindras värld då man bara har ett fåtal vägar att välja på vid varje vägskäl. Man har även en karta som man kan klicka på för att snabbare kunna ta sig till de olika uppdragen.

Femåringen satt klistrad framför datorn en hel dag när han började testa programmet. Roligast tyckte han uppdraget med regnbågarna var där han fick lära sig mycket om färg och form. Efter att själv ha provat programmet så tyckte jag att det var lärorikt och ett mycket bra upplägg på de olika övningarna.

Kalle kunskap 2 förskolan har ingen bländande grafik eller häftiga ljudeffekter utan är precis som man kan förvänta sig av ett läroprogram, men en hel del roliga sånger fanns som 5-åringen tyckte var kul att sjunga med.

Tyngdpunkten i programmet ligger i att barnen skall lära sig om olika saker på ett roligt och spännande sätt. Det finns inga som helst problem med kontrollerna i programmet då allt styrs med hjälp av musen. Det finns inte heller några andra inställningar att göra i programmet utan man installerar och sedan är det bara för barnen att köra igång.

Det Bra

  • Pedagogiskt
  • Tydliga instruktioner
  • Roligt

Det Dåliga

  • Något kort
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi