Kalle Kunskap 2 Tvåan: Kalabalik på Ostön

Av i i Recensioner, 3 Mer

Kalle Kunskap 2 Tvåan: Kalabalik på Ostön

Ett nytt äventyr med Kalle kunskap och Leo, denna gång blir deras drömskepp kapat av piråtter.

Spelet är uppbyggt i två delar. I den första delen ska vi samla material för att reparera Kalle och Leos flotte. När vi har fått tillräckligt med material kommer en vetenskapsman hjälpa till med att reparera flotten.

Nu måste vi stava rätt, räkna rätt och kunna motsatsord, synonymer och sammansatta ord. När vi har löst alla klurigheter på jakten efter de förskräckliga piråtterna hjälper vetenskapsmannen oss. Vi hjälper även honom att sortera hans insektssamling.

När flotten är reparerad tar vi denna till ön där drömskeppet har strandat. Nu följer nya utmaningar i jämna, ojämna tal, meningar, och klockan m.m. Till slut lyckats Kalle och Leo att få tillbaka sitt drömskepp.

Första gången vi spelade spelet märkte jag att nivån var mycket märklig. Min sjuåring satt och försökte stava till bl.a. fräsch, imitera, perfekt. Exempel på räknetal var ”79-?=46” och ”57+21 =?”. Nivån kändes på tok för hög, detta fortsatte genom hela spelet. Vissa uppgifter var helt omöjliga för sjuåringen att lösa. Min elvaåring rykte in och även han fick klura en hel del.

Efter att själv ha spelat spelet har jag hittat en nivåinställare, denna står på automatisk inställning och skall då anpassa svårigheten efter barnet. Jag tycker inte att detta fungerar. Spelet blev bättre då jag gjorde en manuell inställning av nivån, men inte riktigt bra.

Barnen tyckte spelet var ett spännande äventyr att jaga dessa förskräckliga piråtter och vi löste uppgifterna tillsammans med mycket resonemang mellan uppgifterna. Att lösa dessa på egen hand var en omöjlighet för min sjuåring. Som vuxen blir jag tveksam till åldersgruppen 6-8 år på spelet. Så vad tycker vi, gulliga figurer, spännande historia säger barnen. Jag säger, att det är jag som har löst de flesta övningarna.

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi